Czosnek mash potato bake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj czosnek mash potato bake spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 10g białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka ziemniaków, masła, gruyère i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 128 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest dobre. Podobne przepisy to Karczoch, czosnek i zaciery ziemniaczane, Zacieru z selera, ziemniaków i pieczonego czosnku, oraz Szczypiorek & Czosnek Ziemniaki Kalafior Mash.
Instrukcje
Gotować ziemniaki w dużej patelni z wodą przez 15 minut lub do miękkości.
Połóż patelnię z powrotem na ogniu. Roztopić trochę masła i gotować czosnek przez 1 min, aby zmiękł, następnie wymieszać śmietanę lub mleko i podgrzać. Powrót ziemniaki na patelnię i zacieru, aż będzie gładka.
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Mieszankę przełożyć do naczynia do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm.
Na wierzch posypać bułkę tartą, ser i tymianek. Może być sporządzony do tego momentu dzień wcześniej i przechowywany w lodówce lub zamrożony przez okres do 1 miesiąca. Gotować przez 15 minut, aż okruchy są chrupiące i ser topi. Aby gotować z zamrożonych, po prostu gotuj przez 1 godzinę 10 minut.