Czosnek mash potato bake

Czosnek mash potato bake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj czosnek mash potato bake spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 10g białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka ziemniaków, masła, gruyère i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 128 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest dobre. Podobne przepisy to Karczoch, czosnek i zaciery ziemniaczane, Zacieru z selera, ziemniaków i pieczonego czosnku, oraz Szczypiorek & Czosnek Ziemniaki Kalafior Mash.

Instrukcje

1
Gotować ziemniaki w dużej patelni z wodą przez 15 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dobrze spuścić.
3
Połóż patelnię z powrotem na ogniu. Roztopić trochę masła i gotować czosnek przez 1 min, aby zmiękł, następnie wymieszać śmietanę lub mleko i podgrzać. Powrót ziemniaki na patelnię i zacieru, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Mieszankę przełożyć do naczynia do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6
Na wierzch posypać bułkę tartą, ser i tymianek. Może być sporządzony do tego momentu dzień wcześniej i przechowywany w lodówce lub zamrożony przez okres do 1 miesiąca. Gotować przez 15 minut, aż okruchy są chrupiące i ser topi. Aby gotować z zamrożonych, po prostu gotuj przez 1 godzinę 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn