Czosnek mash potato bake

Czosnek mash potato bake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj czosnek mash potato bake spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 10g białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka ziemniaków, masła, gruyère i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 128 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest dobre. Podobne przepisy to Karczoch, czosnek i zaciery ziemniaczane, Zacieru z selera, ziemniaków i pieczonego czosnku, oraz Szczypiorek & Czosnek Ziemniaki Kalafior Mash.

Instrukcje

1
Gotować ziemniaki w dużej patelni z wodą przez 15 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dobrze spuścić.
3
Połóż patelnię z powrotem na ogniu. Roztopić trochę masła i gotować czosnek przez 1 min, aby zmiękł, następnie wymieszać śmietanę lub mleko i podgrzać. Powrót ziemniaki na patelnię i zacieru, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Mieszankę przełożyć do naczynia do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
6
Na wierzch posypać bułkę tartą, ser i tymianek. Może być sporządzony do tego momentu dzień wcześniej i przechowywany w lodówce lub zamrożony przez okres do 1 miesiąca. Gotować przez 15 minut, aż okruchy są chrupiące i ser topi. Aby gotować z zamrożonych, po prostu gotuj przez 1 godzinę 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn