Czerwony chile owoce morza chowder jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.01 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 413 kalorii. Ten przepis z homesicktexan.blogspot.com ma 51 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ziele angielskie, sól i pieprz, cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ziele angielskie, można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, Zupa Z Owoców Morza, oraz Zupa Z Owoców Morza dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W suchej patelni ogrzanej na wysokim, toast guajillo chiles z każdej strony przez około 10 sekund lub aż zaczną dmuchać. Napełnij patelnię wystarczającą ilością wody, aby pokryć chiles. Pozostawić ogień, aż woda zacznie wrzeć, a następnie wyłączyć ogień i niech chiles moczyć, aż miękkie, o 30 protokół. Po uwodnieniu wyrzucić moczącą wodę i spłukać chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Guajillo
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Umieścić w blenderze.W międzyczasie, jeśli używasz świeżych małży, napełnij garnek wystarczająco duży, aby pomieścić małże 2 szklankami wody. Gdy dojdzie do wrzenia, dodaj małże, przykryj garnek i pozwól im na parze, aż muszle się otworzą, około 3-5 minut. Łyżką szczelinową wyjmij małże z garnka (wyrzuć wszelkie małże, które nie otwierają się), wyrzucając płyn do gotowania. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń mięso z muszli, dobrze spłucz, aby usunąć dodatkowy żwir i posiekaj. Jeśli używasz pokrojonych w puszkach Małży, odcedzić i dobrze spłukać, aby usunąć kawałki skorupy i grit.In duży garnek, gotuj boczek na średnim ogniu, aż tłuszcz zostanie wytopiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Słonina Wieprzowa
3
Usunąć boczek i osuszyć na wyłożonym papierowym ręcznikiem talerzu. 1 łyżkę tłuszczu z boczku zostawiamy w garnku (resztę rezerwujemy na inne użycie) i dodajemy cebulę do garnka. Gotować na średnim ogniu do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Dodać czosnek i gotować przez 30 więcej sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
5
Ugotowaną cebulę i czosnek przekładamy do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj do blendera pomidory z puszki z sokiem, chipotle chile, kminek, oregano,ziele angielskie, imbir i cayenne. Zmiksować przez 3 minuty, aż będzie wyjątkowo gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
14 Filiżanek Startego Sera Romano
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Umieść ziemniaki w garnku i lekko posyp ziemniaki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
8
Dodać bulion do garnka, doprowadzić do wrzenia, przykryć garnek i gotować ziemniaki, aż będą twarde, ale miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
9
Zdjąć pokrywkę, włączyć ogień w dół do niskiej i dodać do garnka czerwone Chile przecier pomidorowy z blendera, kolendra, sok z małży i gotowanego boczku. Smak i dostosować przyprawy, dodając więcej soli i pieprzu do smaku. (Należy pamiętać, że przecier z czerwonych pomidorów chile może agresywnie bąbelkować i rozpryskiwać się po dodaniu do garnka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Boczek Gotowany
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Czerwona Papryka Chili
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Słonina Wieprzowa
10
Dodaj grouper do garnka i gotować przez 5 protokół uncovered. Mieszać w posiekane małże, krewetki i sok z limonki i gotować przez kolejne 5 minut lub aż krewetki jest różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Grouper
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
11
Zdjąć z ognia, udekorować kolendrą i podawać natychmiast z limonkami i krakersami ostryg.Jeśli masz jakieś resztki, podgrzać chowder na niskie i nie pozwól gotować, w przeciwnym razie owoce morza będzie gumowaty.
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Sangre de Toro Cava z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.