czerwony chile owoce morza chowder

czerwony chile owoce morza chowder
Czerwony chile owoce morza chowder jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.01 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 413 kalorii. Ten przepis z homesicktexan.blogspot.com ma 51 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ziele angielskie, sól i pieprz, cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ziele angielskie, można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, Zupa Z Owoców Morza, oraz Zupa Z Owoców Morza dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W suchej patelni ogrzanej na wysokim, toast guajillo chiles z każdej strony przez około 10 sekund lub aż zaczną dmuchać. Napełnij patelnię wystarczającą ilością wody, aby pokryć chiles. Pozostawić ogień, aż woda zacznie wrzeć, a następnie wyłączyć ogień i niech chiles moczyć, aż miękkie, o 30 protokół. Po uwodnieniu wyrzucić moczącą wodę i spłukać chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Umieścić w blenderze.W międzyczasie, jeśli używasz świeżych małży, napełnij garnek wystarczająco duży, aby pomieścić małże 2 szklankami wody. Gdy dojdzie do wrzenia, dodaj małże, przykryj garnek i pozwól im na parze, aż muszle się otworzą, około 3-5 minut. Łyżką szczelinową wyjmij małże z garnka (wyrzuć wszelkie małże, które nie otwierają się), wyrzucając płyn do gotowania. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń mięso z muszli, dobrze spłucz, aby usunąć dodatkowy żwir i posiekaj. Jeśli używasz pokrojonych w puszkach Małży, odcedzić i dobrze spłukać, aby usunąć kawałki skorupy i grit.In duży garnek, gotuj boczek na średnim ogniu, aż tłuszcz zostanie wytopiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Usunąć boczek i osuszyć na wyłożonym papierowym ręcznikiem talerzu. 1 łyżkę tłuszczu z boczku zostawiamy w garnku (resztę rezerwujemy na inne użycie) i dodajemy cebulę do garnka. Gotować na średnim ogniu do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodać czosnek i gotować przez 30 więcej sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5
Ugotowaną cebulę i czosnek przekładamy do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj do blendera pomidory z puszki z sokiem, chipotle chile, kminek, oregano,ziele angielskie, imbir i cayenne. Zmiksować przez 3 minuty, aż będzie wyjątkowo gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
14 Filiżanek Startego Sera Romano14 Filiżanek Startego Sera Romano
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Umieść ziemniaki w garnku i lekko posyp ziemniaki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Dodać bulion do garnka, doprowadzić do wrzenia, przykryć garnek i gotować ziemniaki, aż będą twarde, ale miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Zdjąć pokrywkę, włączyć ogień w dół do niskiej i dodać do garnka czerwone Chile przecier pomidorowy z blendera, kolendra, sok z małży i gotowanego boczku. Smak i dostosować przyprawy, dodając więcej soli i pieprzu do smaku. (Należy pamiętać, że przecier z czerwonych pomidorów chile może agresywnie bąbelkować i rozpryskiwać się po dodaniu do garnka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Dodaj grouper do garnka i gotować przez 5 protokół uncovered. Mieszać w posiekane małże, krewetki i sok z limonki i gotować przez kolejne 5 minut lub aż krewetki jest różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
GrouperGrouper
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Zdjąć z ognia, udekorować kolendrą i podawać natychmiast z limonkami i krakersami ostryg.Jeśli masz jakieś resztki, podgrzać chowder na niskie i nie pozwól gotować, w przeciwnym razie owoce morza będzie gumowaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy Z OstrygKrakersy Z Ostryg
Klin WapiennyKlin Wapienny
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
ChowderChowder
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana

Składniki

1Batoniki toffi Heath10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali42 łyżki roztopionego masłaniegotowany boczek, posiekanyniegotowany boczek, posiekany1chipotle z puszki chilechipotle z puszki chile1szczyptaSzczypta cayenneSzczypta cayenne4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion rybny, warzywny lub z kurczakabulion rybny, warzywny lub z kurczaka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana kolendra, plus więcej do przybraniaposiekana kolendra, plus więcej do przybrania2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałkiziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałki794opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepomidory pokrojone w kostkę, najlepiej pieczone na ogniupomidory pokrojone w kostkę, najlepiej pieczone na ogniu6goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony0Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegrouper, pokrojony w 1-calowe kostkigrouper, pokrojony w 1-calowe kostki4suszone guajillo chiles, nasiona i łodygi usuniętesuszone guajillo chiles, nasiona i łodygi usunięte11 łyżka suszonego oreganolekko rozgniecione awokado Hasslekko rozgniecione awokado Hass8krewetki i żyłkiKliny wapienne do serwowaniaKliny wapienne do serwowania48Małże Littleneck, szorowane i płukane lub 2 10-uncjowe puszki posiekanych MałżyMałże Littleneck, szorowane i płukane lub 2 10-uncjowe puszki posiekanych Małży1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodo 6 bułek hamburgerowych, podzielonych, opcjonalniedo 6 bułek hamburgerowych, podzielonych, opcjonalnie680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeZiemniaki Russet, obrane i pokrojone w kostkę 1/4 calaZiemniaki Russet, obrane i pokrojone w kostkę 1/4 cala8krewetki i żyłkiSól i czarny pieprz do smakuSól i czarny pieprz do smaku454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekrewetki (liczba 51-60), obrane i deveinedkrewetki (liczba 51-60), obrane i deveined8krewetki i żyłkiKrakersy ostryg i / lub chipsy tortilla do serwowaniaKrakersy ostryg i / lub chipsy tortilla do serwowania11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula żółta pokrojona w kostkęcebula żółta pokrojona w kostkę

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Sangre de Toro Cava z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Sangre de Toro Cava
Sangre de Toro Cava
Bladożółty z drobnym i trwałym perlażem. Intensywne. Aromaty kwiatowe i świeże owoce w doskonałej harmonii z nutami cytrusowymi i anyżowymi. Kremowe bąbelki, soczyste i świeże.Doskonały jako aperitif lub w połączeniu z rybami i owocami morza.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn