Czerwone Ziemniaki Na Brązowym Masle
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, Browned Butter Red Potatoes mogą być świetnym przepisem bezglutenowym i wegetariańskim, który warto wypróbować. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 245 kalorii , 3 g białka i 16 g tłuszczu każda. Za 48 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowało 13 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Kilku osobom bardzo smakowało to danie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka ziemniaków, soli, pieprzu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 31% , to danie nie jest zbyt super. Podobne przepisy to Ravioli z prosciutto i grzybami z sosem z bazylii i rumianym masłem , Ravioli z dyni z sosem z brązową szałwią i masłem oraz Kurczak z patelni .
Instrukcje
Umieść ziemniaki w holenderskim piekarniku; dodać wodę do zakrycia. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować bez przykrycia przez 15-20 minut lub do miękkości.
W międzyczasie w małym, ciężkim rondlu rozpuść masło na średnim ogniu.
Podgrzewaj 5-7 minut lub do jasnozłotego koloru, ciągle mieszając. Wymieszaj czosnek; gotuj 30 sekund dłużej lub do momentu, aż masło stanie się złotobrązowe.
Odcedź ziemniaki; przełożyć do miski.
Skropić zrumienionym masłem i wymieszać.