Czerwone wino gotowane gruszki z nadzieniem czekoladowym
Czerwone wino gotowane gruszki z nadzieniem czekoladowym może być tylko napojem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 390 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.59 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka wody, sos czekoladowy, gruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Czerwone wino gotowane gruszki z nadzieniem Mascarpone, Czerwone Wino Gotowane Gruszki, oraz Czerwone Wino Gotowane Gruszki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij dno każdej gruszki i rdzenia od dołu, aby nadać każdej gruszce płaskie dno, aby stała pionowo.
Połączyć wino, wodę, cukier, sok z cytryny, cynamon i anyż w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i ułóż gruszki na bokach w rondlu. Dusić gruszki przez 10 do 12 minut. Obrócić gruszki i kontynuować gotowanie do miękkości i łatwo szturchnąć widelcem, 8 do 10 minut. W razie potrzeby pracuj partiami.
Wyjąć gruszki z mieszanki winnej i umieścić w naczyniu do serwowania, stojąc prosto. Kontynuuj wrzący sos do wina, aż zmniejszy się do około 3/4 szklanki, 5 do 10 więcej minut.
Napełnij rdzeń każdej gruszki sosem czekoladowym.
Na każdą gruszkę polać sosem winnym.