Czekoladowy Tort Urodzinowy

Czekoladowy Tort Urodzinowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj czekoladowego tortu urodzinowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1297 kalorii, 14g białka, oraz 72 g tłuszczu na porcję. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka masła, oleju roślinnego, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Urodziny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym, Easy Kids Birthday Cake: Ciasto czekoladowe z lukrem czekoladowym, oraz Czekoladowy Tort Urodzinowy.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. masło trzy patelnie do ciast o średnicy 8 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Miejsce Devil ' s food Cake mix, 1 szklanka wody, 1/3 szklanki oleju roślinnego, jajka, ekstrakt waniliowy i 1/4 szklanki kwaśnej śmietany w dużej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, beat ciasto 2 minuty. Wymieszać 1 szklankę półsłodkich wiórków czekoladowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodkie Czekoladowe ChipsyPółsłodkie Czekoladowe Chipsy
Devils Food Cake MixDevils Food Cake Mix
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Podziel ciasto między przygotowane patelnie (około 1 3/4 szklanki ciasta na każdą).
4
Piec, aż tester włożony do środka warstw ciasta wyjdzie czysty, o 25 protokół. Fajne warstwy ciasta w patelniach na stojakach 15 minut. Uruchom mały ostry nóż między stronami patelni i warstwami ciasta, aby poluzować. Obróć się na stojaki; całkowicie schłodzić. Przynieś 1/2 szklanki dżemu malinowego i 3 łyżki niesolonego masła, aby gotować na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Dżem MalinowyDżem Malinowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
NóżNóż
PatelniaPatelnia
5
Zdjąć z ognia.
6
Dodać pozostałe 3 szklanki półsłodkie czekoladowe chipsy i mieszać aż do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodkie Czekoladowe ChipsyPółsłodkie Czekoladowe Chipsy
7
Dodać pozostałe 3/4 szklanki śmietany i 2 szklanki cukru pudru. Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać lukier w patelni, aż gładkie i grube, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
PatelniaPatelnia
8
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta.
9
Rozłóż 3/4 szklanki lukier nad. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Rozłóż 3/4 szklanki lukier nad. Wierzch z trzecią warstwą ciasta. Schłodzić ciasto, aż lukier lekko ustawi, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Rozłóż pozostały lukier w zawirowaniach na wierzchu i bokach ciasta. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn