Czekoladowy Sorbet Chai
Need a bezglutenowy i przyjazny dla fodmap deser? Chocolate Chai Sorbet może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 6,22 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, cukier, mielone goździki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sorbet czekoladowo-bananowy, Mint Chocolate Chip Sorbet Ice Cream, oraz Wanilia Chai Spice naleśniki proteinowe z miodem Chai syrop (GF) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 3-do 4-quart patelni na dużym ogniu, wymieszać herbatę chai i cukier do wrzenia.
Ubij czekoladę, przykryj i odstaw 10 minut. Odkryć; trzepaczka połączyć.
Ubij na pół i pół i cynamon, kardamon i goździki. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 3 godziny lub do 1 dnia.
Zamrozić w maszynie do lodów (co najmniej 1 1/2-qt. pojemność) zgodnie z instrukcjami producenta, aż maszyna zatrzyma się lub dasher jest trudny do obrócenia.
Przenieść sorbet do hermetycznego pojemnika i zamrozić do twardości, około 3 godzin.