Czekoladowy Sernik Z Marmuru Matowego
Czekoladowy Sernik z matowego marmuru wymaga około 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 560 kalorii. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka masła, czekoladowe okruchy graham cracker, półsłodkie chipsy czekoladowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 21%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sernik Czekoladowo-Marmurowy, Sernik Czekoladowo-Marmurowy, oraz Sernik Czekoladowo-Marmurowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Owiń Na zewnątrz 10-calową patelnię sprężynową folią aluminiową.
Wymieszać okruchy czekolady graham cracker, 3 łyżki cukru, i masło w misce, aż dokładnie połączone; naciśnij na dno patelni springform.
Ciasto pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut.
Wyjąć patelnię z piekarnika. Obróć temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C).
W misce do mieszania, ubić serek przez kilka sekund z mikserem elektrycznym ustawionym na średniej prędkości, aż puszysty i gładki. Ubić w 3/4 szklanki cukru i mąki, aż mieszanina będzie gładka; ubić jajka, jeden po drugim, a następnie mleko i ekstrakt waniliowy. Beat nadzienie serek do bardzo gładkie i dobrze połączone, o 3 protokół.
Łyżka 2/3 nadzienia z serem śmietankowym do patelni w równomiernej warstwie na skórce. Roztopić 3 uncje czekoladowych chipsów na małym ogniu w rondlu, stale mieszając, aż będzie gładka i wymieszać w pozostałej trzeciej części nadzienia.
Wlać nadzienie czekoladowe w wirowy wzór na białym nadzieniu; użyj noża stołowego, aby przeciąć nadzienie i obracać je w dekoracyjny marmurowy wzór.
Umieść patelnię springform na patelni i dodaj wystarczającą ilość wody do patelni, aby osiągnąć głębokość 1 cala.
Umieść patelnię springform z kąpielą wodną do pieczenia w piekarniku i piecz, aż nadzienie zostanie ustawione, 40 do 45 minut.
Po zakończeniu pieczenia wyjmij patelnię springform z łaźni wodnej i ustaw patelnię na stojaku chłodzącym na 10 minut; usuń folię z okolic patelni. Poluzuj krawędź sernika z patelni cienkim, ostrym nożem. Zwolnij sprężynę z patelni, zdejmij pierścień i pozostaw sernik do ostygnięcia jeszcze przez 15 minut. Owinąć sernik w folię i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny.
Aby lukier, stopić 8 uncji chipsów czekoladowych w rondlu na małym ogniu, mieszając, aż będzie gładka, i wymieszać w śmietanie, aż będzie gładka i dobrze połączone. Zamrozić sernik lukrem i przechowywać w lodówce 10 minut, aby ustawić lukier przed podaniem. Przechowywać w lodówce resztki.