Czekoladowy Ganache S ' mores
Czekoladowy Ganache S ' mores to deser, który serwuje 12. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 4G białka, oraz 23G tłuszczu. Za 78 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką słodko-gorzkie kawałki czekolady, pianki, rum i kilka innych składników, możesz to zrobić. 7 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Z łyżką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Czekoladowy Ganache S ' mores, Czekoladowe ciasto Ganache S ' mores, oraz Gilbert Ganache-smażone babeczki: czekoladowe babeczki Seltzer z Ganache, lukrem bananowym i karmelizowanym bananem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali sprayem do gotowania.
Połącz okruchy krakersów graham, roztopione masło, cukier i cynamon w misce miksującej.
Mieszaj do równomiernego zwilżenia, a następnie dociśnij do dna przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż skórka lekko się zrumieni i pachnie tostem, około 5 minut.
Umieść czekoladę w średniej misce.
Podgrzej śmietanę na małej patelni na średnim ogniu. Doprowadzić tylko do wrzenia. Gdy śmietanka się zagotuje, natychmiast zdejmij z ognia i polej kawałkami czekolady; ubijaj do uzyskania gładkości. Dodaj opcjonalny rum.
Wylej równomiernie warstwę krakersa graham.
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw ruszt piekarnika około 6 cali od źródła ciepła.
Połóż równą warstwę pianek na czekoladzie. Podsmaż, aż pianki będą lekko opiekane, około 1 minuty. Wstaw do lodówki, aż czekolada stwardnieje, około 45 minut.
Pokrój w batony za pomocą noża do pizzy spryskanego nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Smores działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.