Czekoladowe makaroniki z nadzieniem czekoladowym lub karmelowym
Czekoladowe makaroniki z nadzieniem czekoladowym lub karmelowym mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 240 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 24 i kosztuje 66 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, śmietanę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowe babeczki z solonym lukrem karmelowym i nadzieniem czekoladowym, Czekoladowe Makaroniki Kokosowe Karmelowe, oraz Solone Karmelowe Makaroniki Z Kawałkami Czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś mleko i masło na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu.
Dodać czekoladę; ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia.
Przenieść do małej miski. Super. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż gruby i zimny, co najmniej 1 dzień i do 3 dni.
Żółtka umieścić w średniej misce. Przynieś 4 łyżki masła i śmietany na wolnym ogniu w dużym rondlu. Stopniowo ubij gorącą śmietanę na żółtka. Zakotwiczyć miskę z mieszaniną żółtka, umieszczając miskę na mokrym ręczniku kuchennym; odstawić.
Wymieszać cukier i 6 łyżek wody w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop ma głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciast i wirując patelnię, aby karmel równomiernie kolorował, około 10 minut. Powoli ubić gorący karmel do żółtka, a następnie ubić na gładką masę.
Przenieść mieszaninę karmelu do małej miseczki; odstawić, aż nie będzie już ciepły w dotyku (karmel stanie się zbyt gęsty, jeśli zbyt długo ostygnie), około 1 godziny.
Ubijamy pozostałe masło. Przykryć i schłodzić do grubości i zimna, co najmniej 1 dzień i do 3 dni.
Rozgrzej piekarnik do 204°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem. Wymieszać cukier puder i migdały w procesorze, aż orzechy zostaną zmielone do proszku, skrobanie boki miski często, o 8 protokół.
Dodaj kakao i zmiksuj jeszcze 1 minutę. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka w dużej misce, aż sztywne, ale nie suche. Złożyć mieszaninę orzechów na białka w 4 dodatkach, tworząc grube ciasto.
Łyżka połowę ciasta do worka ciasta wyposażone w 1/2-calowy zwykły okrągły czubek. Wymieszaj ciasto na każdym przygotowanym arkuszu w 12 kopcach wielkości orzecha włoskiego, rozstaw kopców od siebie (ciasteczka rozłożą się nieznacznie).
Piec ciasteczka, 1 arkusz na raz, aż firma dotknąć w centrum i suche i popękane na górze, o 11 protokół. Przesuń pergamin z ciastkami na powierzchnię roboczą; fajne ciasteczka. Powtórz z pozostałym cieście, całkowicie schładzając arkusze i wykładając czystym pergaminem dla każdej partii.
Ułóż 1 makaron, płaską stroną do góry, na powierzchni roboczej. Upuść 1 niewielką łyżkę nadzienia na ciastko. Wierzch z drugim makaronem, strona płaska w dół. Naciśnij lekko, aby przylegać, robiąc kanapkę. Powtórz z pozostałymi makaronikami i nadzieniem. Ułóż makaroniki na talerzu. Przykryć; schłodzić co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.