Czekoladowe Ciasto Sufletowe
Czekoladowe Ciasto Sufletowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 6G białka, oraz 35 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz sól, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Suflet Czekoladowy Fallen, Upadłe Ciasto Czekoladowe, oraz Ciasto czekoladowe z sosem wiśniowo - czerwonym winem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Posmaruj 9-calową sprężynową patelnię i spód linii okrągłym papierem pergaminowym lub woskowym, a następnie papierem maślanym.
Roztopić czekoladę i masło w dużej metalowej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą (lub w bezpiecznej dla mikrofali dużej szklanej lub ceramicznej misce w kuchence mikrofalowej o mocy 50 procent przez 4 do 5 minut), często mieszając, a następnie całkowicie ostudzić.
Ubić wanilią, solą i 6 łyżkami cukru.
Dodawać żółtka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Ubij białka ze szczyptą soli w misce za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż utrzymają miękkie szczyty, następnie dodaj pozostałe 6 łyżek cukru na raz, ubijając i nadal ubijaj, aż białka utrzymają sztywne błyszczące szczyty.
Ubić około 1/4 białek do masy czekoladowej, aby rozjaśnić, a następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałe białka.
Wlać ciasto do formy sprężynowej, równomiernie rozprowadzając.
Piec, aż drewniany kilof lub szaszłyk włożony do środka wyjdzie z wilgotnymi okruchami przylegającymi, 35 do 40 minut.
Fajne ciasto na patelni na stojaku 10 minut.
Usuń stronę patelni i całkowicie ostudzić ciasto. Odwróć ciasto na stojak i usuń dno patelni, odrzucając papier, a następnie odwróć ciasto na talerz.
Ciasto (wyjęte z patelni) może być wykonane 1 dzień wcześniej i przechowywane, owinięte folią, w temperaturze pokojowej.