Czekoladowe Ciasto Owsiane
Czekoladowe ciasto owsiane może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 521 kalorii, 9g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1772 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać pół przepis łatwe ciasto pie, gałka muszkatołowa, vanillan extract, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam poważne jedzenie. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Spróbuj Ciasto Z Budyniem Czekoladowym, KK ' S Chocolate Chip Cookie Pie, oraz Ciasto Czekoladowe Z Ciasteczkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować skorupę: Rozgrzej piekarnik do 218°. dno schłodzonej skorupy ciasta wyłożyć folią lub papierem do pergaminu i wypełnić ciężarami ciasta (ponownie używam suszonej fasoli do tego celu) i piec przez 15 minut na dolnej półce piekarnika, obracając się w połowie.
Wyjmij ciężarki i wkładkę i piecz przez dodatkowe 15 minut, aż spód ciasta zacznie brązowieć.
Wyjąć skorupę z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Zrobić ganache: drobno posiekać czekoladę i umieścić w misce z solą. W średniej wielkości rondlu, ustawić na średnim ogniu, doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia.
Wyjąć z pieca i natychmiast wlać śmietanę na czekoladę. Pozostaw czekoladę na 2 minuty, a następnie mieszaj, aż ganache będzie całkowicie gładki.
Wlać ganache na dno schłodzonej skorupy ciasta i umieścić w lodówce, aż ganache stwardnieje, co najmniej 1 godzinę.
Dodać płatki owsiane i piec: Rozgrzej piekarnik do 177°. w dużej misce, ubić razem syrop, melasa, brązowy cukier, wanilia, sól, i gałka muszkatołowa. W osobnej misce ubij jajko i żółtka, następnie dodaj do składników w dużej misce i ubijaj, aby połączyć.
Dodać płatki owsiane dobrze wymieszać.
Wlać mieszaninę płatków owsianych na wierzch schłodzonego ganache i równomiernie rozprowadzić.
Piec, aż wierzch ciasta będzie złoty kolor, 15-20 minut. Jeśli skorupa staje się zbyt ciemna, umieść plastry folii na krawędziach, aby chronić ją przed ciepłem. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia przed podaniem.