Czekoladowe ciasto Molton Love

Czekoladowe ciasto Molton Love
Chocolate Molton Love Cake to deser na 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 20 g białka , 110 g tłuszczu i łącznie 1459 kalorii . Za 3,46 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga jajek, cukru, mąki tortowej i masła. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 47% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także ciasto czekoladowe Molton Love Cake , ciasto czekoladowe True Love i ciasto czekoladowe Double-the-love .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Nasmaruj 12 pierścieni do pieczenia sprayem i ułóż je na natłuszczonej i wyłożonej blachą do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wymieszaj masło i czekoladę w misce ze stali nierdzewnej ustawionej na podwójnym bojlerze. Roztapiaj, aż powstanie gładka konsystencja.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Postaw miskę na podwójnej chłodziarce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
*Uwaga kucharza: Działa jak podwójny bojler, z tą różnicą, że dolna miska jest wypełniona lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj cukier i jajka do średniej miski i wymieszaj, aby połączyć. Powoli dodawaj jajka do mieszanki czekolady i masła, a następnie dodaj mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Napełnij pierścienie do pieczenia ciastem do 1/2 objętości.
7
Piec w piekarniku, aż boki się zetną, ale środek będzie błyszczący, około 6 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Wyjmij z piekarnika, odczekaj kilka minut, a następnie zdejmij pierścień do pieczenia z każdego ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Aby złożyć, dodaj 1 do 2 łyżek Creme Anglaise do każdego talerza.
10
Dodaj sos toffi do talerzy, używając fantazyjnego wzoru. Zrób to samo z malinowym coulisem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Płatków Muesli Bez Rodzynek4 łyżki Płatków Muesli Bez Rodzynek
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
11
Dodaj kawałek pistacji Tuile.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
12
Roztopione ciasta przełożyć z blachy do pieczenia na talerze, na których układane są sosy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
13
Polać wierzch sosem czekoladowym i udekorować jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo PosiekaneCiasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo Posiekane
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
14
W średnim garnku, na średnim ogniu, dodaj śmietanę, laskę wanilii i nasiona, cukier i żółtka. Mieszaj gumową szpatułką bezpośrednio dotykając dna patelni, utrzymując mieszaninę w ruchu i bez przyklejania się. Gotuj mieszaninę na średnim ogniu przez 15 minut, aż mieszanina zgęstnieje. Odcedź i schłódź w łaźni lodowej, aż będzie gładki, gęsty i zimny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
15
Dodaj jagody i syrop do blendera. Zmiksuj, następnie odcedź i przelej do wyciskanej butelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
W garnku wymieszaj cukier i wodę. Gotuj na dużym ogniu, aż masa zgęstnieje, a cukier całkowicie się rozpuści. Fajny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
17
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
18
W misce wymieszaj ze sobą mokre składniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
19
Suche składniki wymieszać razem w osobnej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
20
Mieszaj mokre z suchymi, po trochu, aż do połączenia.
21
Wylać równomiernie na blachę wyłożoną silpatem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
22
Piec przez 5 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić na kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
23
Do podwójnego bojlera dodaj czekoladę, wodę i masło. Mieszać aż się rozpuści, następnie ostudzić i posmarować wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej

Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti

Deser świetnie komponuje się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn