Czekoladowe ciasto Molton Love
Chocolate Molton Love Cake to deser na 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 20 g białka , 110 g tłuszczu i łącznie 1459 kalorii . Za 3,46 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga jajek, cukru, mąki tortowej i masła. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 47% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także ciasto czekoladowe Molton Love Cake , ciasto czekoladowe True Love i ciasto czekoladowe Double-the-love .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Nasmaruj 12 pierścieni do pieczenia sprayem i ułóż je na natłuszczonej i wyłożonej blachą do pieczenia.
Wymieszaj masło i czekoladę w misce ze stali nierdzewnej ustawionej na podwójnym bojlerze. Roztapiaj, aż powstanie gładka konsystencja.
Postaw miskę na podwójnej chłodziarce.
*Uwaga kucharza: Działa jak podwójny bojler, z tą różnicą, że dolna miska jest wypełniona lodem.
Dodaj cukier i jajka do średniej miski i wymieszaj, aby połączyć. Powoli dodawaj jajka do mieszanki czekolady i masła, a następnie dodaj mąkę.
Napełnij pierścienie do pieczenia ciastem do 1/2 objętości.
Piec w piekarniku, aż boki się zetną, ale środek będzie błyszczący, około 6 minut.
Wyjmij z piekarnika, odczekaj kilka minut, a następnie zdejmij pierścień do pieczenia z każdego ciasta.
Aby złożyć, dodaj 1 do 2 łyżek Creme Anglaise do każdego talerza.
Dodaj sos toffi do talerzy, używając fantazyjnego wzoru. Zrób to samo z malinowym coulisem.
Dodaj kawałek pistacji Tuile.
Roztopione ciasta przełożyć z blachy do pieczenia na talerze, na których układane są sosy.
Polać wierzch sosem czekoladowym i udekorować jagodami.
W średnim garnku, na średnim ogniu, dodaj śmietanę, laskę wanilii i nasiona, cukier i żółtka. Mieszaj gumową szpatułką bezpośrednio dotykając dna patelni, utrzymując mieszaninę w ruchu i bez przyklejania się. Gotuj mieszaninę na średnim ogniu przez 15 minut, aż mieszanina zgęstnieje. Odcedź i schłódź w łaźni lodowej, aż będzie gładki, gęsty i zimny.
Dodaj jagody i syrop do blendera. Zmiksuj, następnie odcedź i przelej do wyciskanej butelki.
W garnku wymieszaj cukier i wodę. Gotuj na dużym ogniu, aż masa zgęstnieje, a cukier całkowicie się rozpuści. Fajny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W misce wymieszaj ze sobą mokre składniki.
Suche składniki wymieszać razem w osobnej misce.
Mieszaj mokre z suchymi, po trochu, aż do połączenia.
Wylać równomiernie na blachę wyłożoną silpatem.
Piec przez 5 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić na kawałki.
Do podwójnego bojlera dodaj czekoladę, wodę i masło. Mieszać aż się rozpuści, następnie ostudzić i posmarować wierzch ciasta.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser świetnie komponuje się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.