Czekoladowe ciasto Molton Love

Czekoladowe ciasto Molton Love
Chocolate Molton Love Cake to deser na 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 20 g białka , 110 g tłuszczu i łącznie 1459 kalorii . Za 3,46 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga jajek, cukru, mąki tortowej i masła. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 47% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także ciasto czekoladowe Molton Love Cake , ciasto czekoladowe True Love i ciasto czekoladowe Double-the-love .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Nasmaruj 12 pierścieni do pieczenia sprayem i ułóż je na natłuszczonej i wyłożonej blachą do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wymieszaj masło i czekoladę w misce ze stali nierdzewnej ustawionej na podwójnym bojlerze. Roztapiaj, aż powstanie gładka konsystencja.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Postaw miskę na podwójnej chłodziarce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
*Uwaga kucharza: Działa jak podwójny bojler, z tą różnicą, że dolna miska jest wypełniona lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj cukier i jajka do średniej miski i wymieszaj, aby połączyć. Powoli dodawaj jajka do mieszanki czekolady i masła, a następnie dodaj mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Napełnij pierścienie do pieczenia ciastem do 1/2 objętości.
7
Piec w piekarniku, aż boki się zetną, ale środek będzie błyszczący, około 6 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Wyjmij z piekarnika, odczekaj kilka minut, a następnie zdejmij pierścień do pieczenia z każdego ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Aby złożyć, dodaj 1 do 2 łyżek Creme Anglaise do każdego talerza.
10
Dodaj sos toffi do talerzy, używając fantazyjnego wzoru. Zrób to samo z malinowym coulisem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Płatków Muesli Bez Rodzynek4 łyżki Płatków Muesli Bez Rodzynek
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
11
Dodaj kawałek pistacji Tuile.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
12
Roztopione ciasta przełożyć z blachy do pieczenia na talerze, na których układane są sosy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
13
Polać wierzch sosem czekoladowym i udekorować jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
14
W średnim garnku, na średnim ogniu, dodaj śmietanę, laskę wanilii i nasiona, cukier i żółtka. Mieszaj gumową szpatułką bezpośrednio dotykając dna patelni, utrzymując mieszaninę w ruchu i bez przyklejania się. Gotuj mieszaninę na średnim ogniu przez 15 minut, aż mieszanina zgęstnieje. Odcedź i schłódź w łaźni lodowej, aż będzie gładki, gęsty i zimny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
15
Dodaj jagody i syrop do blendera. Zmiksuj, następnie odcedź i przelej do wyciskanej butelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
W garnku wymieszaj cukier i wodę. Gotuj na dużym ogniu, aż masa zgęstnieje, a cukier całkowicie się rozpuści. Fajny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
17
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
18
W misce wymieszaj ze sobą mokre składniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
19
Suche składniki wymieszać razem w osobnej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
20
Mieszaj mokre z suchymi, po trochu, aż do połączenia.
21
Wylać równomiernie na blachę wyłożoną silpatem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
22
Piec przez 5 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić na kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
23
Do podwójnego bojlera dodaj czekoladę, wodę i masło. Mieszać aż się rozpuści, następnie ostudzić i posmarować wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej

Składniki

4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.64% czekolady Valrhona64% czekolady Valrhona12krewetki i żyłkiŚwieże jagody, do dekoracjiŚwieże jagody, do dekoracji1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/3 szklanki kawałków toffi z mlecznej czekolady1/3 szklanki kawałków toffi z mlecznej czekolady571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych311 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka tortowa, przesiana (polecana Marka: Król Artur)mąka tortowa, przesiana (polecana Marka: Król Artur)1201 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka tortowa przesianamąka tortowa przesiana9żółtka jajżółtka jaj9Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses4001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses7141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem ciężki 40%krem ciężki 40%12krewetki i żyłkiSOS maślany, kupiony w sklepieSOS maślany, kupiony w sklepie3971 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekane orzechy pistacjoweposiekane orzechy pistacjowe2kufleświeże malinyświeże maliny2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cukier (zalecana Marka: Dixie Crystal)cukier (zalecana Marka: Dixie Crystal)4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodkie masłosłodkie masło3971 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.roztopione słodkie niesolone masłoroztopione słodkie niesolone masło1fasola waniliowa, najlepiej Madagaskar, rozdrobniona i nasiona zeskrobanefasola waniliowa, najlepiej Madagaskar, rozdrobniona i nasiona zeskrobane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 473 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 42441 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki

Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti

Deser świetnie komponuje się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn