Czekolada-Serce Amaretto
Czekolada-Serce Amaretto jest Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 7G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, polewę czekoladową, dekorację: kandyzowane płatki róży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Babeczki czekoladowe z serduszkiem, Babeczki Amaretto migdałowe z bitą śmietaną Amaretto, oraz Czekoladowy Tort Amaretto.
Instrukcje
Smar i mąka 6-calowa patelnia w kształcie serca lub okrągła; dno linii z pergaminem lub papierem woskowym. Odstawić.
Masło i czekoladę rozpuścić w ciężkim rondlu na małym ogniu, stale mieszając, aż będzie gładka.
Wyjąć z ognia; odstawić 2 do 3 minut.
Wymieszać cukier i mąkę. Stopniowo dodawać do mieszaniny czekolady, ubijając ze średnią prędkością mikserem elektrycznym, aż do wymieszania.
Dodać żółtka, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Ubij białka i sól z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie ułożyć białka na masę czekoladową.
Wlać do przygotowanej patelni.
Umieść cakepan w patelni 13 x 9 cali i dodaj gorącą wodę do większej patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub do momentu, gdy środek pojawi się jędrny.
Wyjąć patelnię z wody i schłodzić na stojaku z drutu 15 minut. Odwróć ciasto na stojak z drutu i Odklej papier. Całkowicie fajne.
Rozłóż lukier Amaretto na wierzchu ciasta i zamrozić 15 minut.
Umieść ciasto na stojaku drucianym w patelni o wymiarach 15 x 10 cali.
Polać ciasto francuską polewą czekoladową, pozwalając mu kapać po bokach.
Rozłóż szkliwo na bokach ciasta łopatką. Łyżka nadmiar glazury z patelni do ciężkich zip-top plastikowej torbie; uszczelnienie. Wyciąć maleńką dziurkę w 1 rogu torby i skropić czekoladą na torcie.
Odstawić ciasto na co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Dekorować, w razie potrzeby.