Czarny Las Boule-de-Neige
Czarny Las Boule-de-Neige może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 579 kalorii, 6G białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 14. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz Kirscha, jajka, kandyzowane fioletowe płatki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Czarny Las Boule De Neige, eggless Czarny Las ciasto, jak zrobić Czarny Las ciasto, oraz NIESAMOWITE BLACK FOREST BLACK BEAN BROWNIES.
Instrukcje
Umieść stojak w najniższej trzeciej piekarnika i rozgrzej do 177°. Linia 10-cup metalowa miska z folią, rozciągająca się 3 cale na bokach. Spryskaj folię sprayem zapobiegającym przywieraniu. Wymieszać konserwy z kirsch na średniej patelni na średnim ogniu, aż konserwy stopią.
Dodać suszone wiśnie; doprowadzić do wrzenia. Przykryć; zdjąć z ognia.
Roztopić czekoladę z masłem w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ubij cukier i wanilię, następnie ubijaj jajka po 1 na raz.
Wymieszać z mąką, następnie mieszaniną wiśni.
Przenieść ciasto do przygotowanej miski.
Piec ciasto w misce 30 minut. Fold folia zwis na krawędziach ciasta, aby zapobiec przerostu. Nadal piec ciasto, aż top jest popękane i suche i tester włożony do środka wychodzi z niektórych wilgotne ciasto dołączone, o 55 minut dłużej. Fajne ciasto całkowicie w misce na stojaku (ciasto może spaść w środku). Naciśnij krawędź ciasta mocno do poziomu z centrum ciasta. Przykryć i odstawić na noc w temperaturze pokojowej.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę, cukier puder, kirsch i ekstrakt migdałowy w dużej misce, aż krem utrzyma szczyty.
Odwróć ciasto na talerz. Odkleić folię. Łyżka bitej śmietany do dużej torebki z ciastem wyposażonej w końcówkę średniej gwiazdki. Rura bita śmietana gwiazdy na ciasto, obejmujące całkowicie. Rury dodatkowe gwiazdy nad górnym płaskim środkiem ciasta, aby utworzyć kopułę. (Można zrobić 1 dzień wcześniej; przykryć kopułą ciasta i schłodzić.) Udekoruj kandyzowanymi fiołkami.
* Dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną i niektórych sklepach z naczyniami kuchennymi. Kandyzowane płatki fiołka można również zamówić w chefshop.com.