Czarny i Pomarańczowy: czarny sezam i łosoś z solą morską w sosie Wasabi-Limonka

Czarny i Pomarańczowy: czarny sezam i sól morska-chrupiący łosoś z sosem wasabi-Limonka to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Na 3,82 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz nasiona sezamu, olej roślinny, mirin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Panko Crusted Wasabi Salmon with Orange Wasabi Cream Sauce, Wasabi Crusted Salmon With Orange Ginger Sauce, oraz Burger Z Łososia Z Sezamem W Sosie Jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łososia pokruszyć czarnym sezamem i posypać solą.
Podgrzej patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorąca, a następnie dodaj olej i rybę. Sear 1 do 1 1/2 minut na stronę, a następnie wyjąć na talerz, aby odpocząć.
Podczas gdy ryba odpoczywa, ubij razem sok z limonki, mirin, ocet ryżowy, sos sojowy i proszek wasabi.
Pokroić rybę w 1/2-calowe plastry. Ułożyć rybę na talerzu i podawać razem z sosem.
Udekoruj pęczkiem całego szczypiorku.