Czarne, białe i kawowe lody

Czarne, białe i kawowe lody
Czarne, białe i kawowe lody mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 942 kalorie, 14g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz złoty brązowy cukier, orzechy włoskie, Framboise eau-de-vie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Czarno-białe lody, Lody Kawowe, oraz Angel Coffee Sundaes dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś miód, cukier i 1/4 szklanki wody do zagotowania w ciężkim małym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować mieszaninę 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Wymieszać z ekstraktem waniliowym, następnie orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
4
Przenieść sos do małej miseczki. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
W małej misce umieść zamrożone maliny. Wymieszaj 1/3 szklanki wody, cukru i skrobi kukurydzianej w dużym rondlu, aż skrobia kukurydziana się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wymieszać w dżemie. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszanina zagotuje się i lekko zgęstnieje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
DżemDżem
3
Wlać gorącą mieszaninę na mrożone maliny; wymieszać z framboise. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
1
Doprowadzić pół na pół, aby gotować na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj czekoladę; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. (Sosy można zrobić 2 dni wcześniej; sosy orzechowe i malinowe zachować na zimno. Przykryć sosem czekoladowym i schłodzić. Przed podaniem rozpuścić sos czekoladowy na małym ogniu, często mieszając.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorący Sos KrówkowyGorący Sos Krówkowy
CzekoladaCzekolada
MalinyMaliny
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
4
Umieść 1 miarkę każdego loda w każdym z 6 dań do lodów. Łyżka sosu orzechowego na lodach czekoladowych, sosu malinowego na lodach waniliowych i sosu czekoladowego na lodach kawowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
LodyLody
Gorący Sos KrówkowyGorący Sos Krówkowy
Sos MalinowySos Malinowy
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
SOSSOS
5
W razie potrzeby udekoruj świeżymi malinami i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn