Czarna fasola z boczkiem
Czarna fasola z boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 237 kalorii, 5G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pomidor, marchew, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Spróbuj Chili z boczkiem i czarną fasolą, Czarna fasola i ryż z boczkiem, oraz Boczek, fasola i jajka w stylu teksańskim: Chilaquiles z Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić fasolę w szybkowarze z wystarczającą ilością wody, aby pokryć, i moczyć 12 godzin lub przez noc.
Dodać 2 1/2 quarts wody do fasoli, lub wystarczająco, aby wypełnić Szybkowar o 2/3 pełne. Przykryć i gotować 30 minut pod ciśnieniem 10 funtów.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu, i podsmażyć czosnek i cebulę do miękkości. Wymieszać z pomidorem i marchewką. Gotować około 5 minut i wymieszać z boczkiem. Gotuj i mieszaj, aż boczek będzie chrupiący i równomiernie rumiany.
Wymieszać mieszaninę warzyw i boczku do szybkowaru z czarną fasolą. Przykryć i kontynuować gotowanie około 10 minut pod ciśnieniem 10 funtów.
Udekorować natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem.