Czarna fasola i ryż na swój sposób
Black Beans and Rice Your Way is a bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 683 kalorie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka ryżu, pestek dyni, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Z łyżeczką wynik 84% to danie jest super. Spróbuj Ryż i czarna fasola (kuchenka Do Gotowania ryżu), czarna fasola i ryż, oraz Czarna fasola i ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Słodkie ziemniaki wrzucić z olejem i solą, a następnie rozłożyć w 1 warstwie na dużej płytkiej patelni do pieczenia. Pieczeń, mieszając i obracając raz lub dwa razy, aż do miękkości i rumiane, 35 do 40 protokół.
Doprowadzić wodę, ryż i sól do wrzenia w 2-do 3-quart ciężki rondel, a następnie zmniejszyć ogień i gotować, szczelnie przykryte, aż ryż będzie miękki i woda zostanie wchłonięta, o 15 minut.
Odstawić, przykryte, off ciepła 5 minut, a następnie puch widelcem.
Tosty z pestek dyni w suchej 10-do 12-calowej ciężkiej patelni (nie nonstick; korzystnie żeliwne) na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż nasiona będą dmuchane i blado złote, 3 do 4 minut.
Przełożyć do miski i wymieszać z oliwą i solą do smaku.
Podgrzej czarną fasolę, w razie potrzeby przerzedzając wodą, a następnie podawaj razem z ryżem, słodkimi ziemniakami, pestkami dyni i dodatkami, każdy w osobnej misce.