Czarna fasola i ryż
Czarna fasola i ryż wymaga z grubsza 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 372 kalorie, 11g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i zbierz sól, okra, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób lubi tę przystawkę. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest dobre. Podobne przepisy to Ryż i czarna fasola (kuchenka Do Gotowania ryżu), Czarna fasola i ryż, oraz Czarna Fasola I Ryż.
Instrukcje
Doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia w dużym rondlu.
Dodać sól i fasolę. Pozostawić fasolę do ponownego nawodnienia przez gotowanie przez 15 minut, odtłuszczając "szumowiny" z powierzchni wody i pozwalając jej usiąść, przykryte, przez 1 godzinę.
Rozgrzać olej w oddzielnym garnku i podsmażyć cebulę, aż zacznie się przeświecać.
Dodaj 6 szklanek wody do tego garnka, a następnie dodaj ryż, pozwalając gotować na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki, około 20 minut. Okra wymieszać w garnku z ryżem, aby ogrzać okrę. Delikatnie wymieszać ryż i okra z fasolą i pomidorami w misce i podawać.