Cytrynowy tort Szyfonowy z kompot ze świeżych owoców
Cytrynowe ciasto szyfonowe z kompot ze świeżych owoców wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Na 1,01 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Mieszanka cukru granulowanego, jeżyn, żółtek jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowe z kompot owocowy, Cytrynowy tort Polenta z zimowym kompot owocowym, oraz Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 4 składniki w dużej misce; dobrze wymieszać.
Dodać olej, skórkę z cytryny, sok z cytryny, waniliowy i żółtka; ubić mieszaninę na średniej prędkości miksera, aż będzie gładka. Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego z dużą prędkością miksera, aż uformują się sztywne szczyty za pomocą czystych, suchych ubijaków. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w ciasto; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj. Łyżka ciasto do ungreased 10-calowy miski rur, rozłożenie równomiernie; break kieszenie powietrza przez cięcie ciasta z nożem.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Odwrócić patelnię; ostudzić przez 40 minut.
W średniej misce połączyć jagody, brandy i 1 łyżeczkę cukru granulowanego; delikatnie wymieszać.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki. Ciasto przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.
Ciasto pokroić na 8 plastrów i podawać z kompot owocowy.