Cytrynowy tort Szyfonowy z kompot ze świeżych owoców

Cytrynowy tort Szyfonowy z kompot ze świeżych owoców
Cytrynowe ciasto szyfonowe z kompot ze świeżych owoców wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Na 1,01 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Mieszanka cukru granulowanego, jeżyn, żółtek jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowe z kompot owocowy, Cytrynowy tort Polenta z zimowym kompot owocowym, oraz Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połączyć pierwsze 4 składniki w dużej misce; dobrze wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać olej, skórkę z cytryny, sok z cytryny, waniliowy i żółtka; ubić mieszaninę na średniej prędkości miksera, aż będzie gładka. Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego z dużą prędkością miksera, aż uformują się sztywne szczyty za pomocą czystych, suchych ubijaków. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w ciasto; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj. Łyżka ciasto do ungreased 10-calowy miski rur, rozłożenie równomiernie; break kieszenie powietrza przez cięcie ciasta z nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Białka JajBiałka Jaj
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
PatelniaPatelnia
4
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Odwrócić patelnię; ostudzić przez 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
W średniej misce połączyć jagody, brandy i 1 łyżeczkę cukru granulowanego; delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
JagodyJagody
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
7
Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki. Ciasto przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
8
Ciasto pokroić na 8 plastrów i podawać z kompot owocowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
OwoceOwoce
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn