Cytrynowy Pudding ryżowy z figami i Sabą
Cytrynowy Pudding ryżowy z figami i Sabanem to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ryżu, cukru pudru, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Budyń Chlebowy Z Wędzonymi Figami, Budyń Bulgur z kandyzowanym imbirem i figami, oraz Cytrynowy budyń śnieżny z sosem różanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotować 4 szklanki wody. Wymieszać pierwsze 2 składniki, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 minut; odcedzić.
Ryż wrzucić do rondla, wymieszać z mlekiem i 4 dodatkami. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 45 minut lub aż gruby.
Wyjąć z ognia i przenieść do szklanej miski.
Odstawić na 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając. Przykryć i schłodzić 8 godzin.
Łyżka do serwowania potraw; na wierzch każda z figami i mżawką saba.
Klucz Do Spiżarni. Saba: starożytny słodzik tradycyjnie wytwarzany z soku winogronowego.
Uwaga: testowaliśmy ryż z plantacji Karoliny (carolinaplantationrice.com) i syrop balsamiczny Saba Zingermana (zingermans.com).