Cytrynowy Estragon-Solony Cały Kurczak

Cytrynowy estragon solony cały kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 727 kalorii, 52g białka, oraz 46 g tłuszczu. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pieprz, estragon, gałązki estragonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Solone, grillowane kotlety wieprzowe z sałatką Estragonowo-winogronową, Kurczak Z Estragonem Cytrynowym, oraz Crock Pot Cytrynowy Kurczak Estragon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1 szklankę wody, skórkę i gałązki estragonu w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; zdjąć z ognia.
Umieścić w dużej misce; schłodzić do temperatury pokojowej.
Dodaj pozostałe 6 szklanek wody, soli i cukru, mieszając, aż sól i cukier rozpuszczą się.
Umieścić mieszaninę soli w plastikowej torbie o pojemności 2 litrów.
Dodać lód i kurczaka; foka. Przechowywać w lodówce 3 godziny, obracając torbę od czasu do czasu.
Wyjąć kurczaka z worka; wyrzucić solankę. Pokroić kurczaka na sucho papierowymi ręcznikami.
Przygotuj grill do pośredniego grillowania, podgrzewając jedną stronę do średniej i pozostawiając jedną stronę bez ciepła.
Posypać kurczaka 1 1/2 łyżeczki posiekanego estragonu i 1 łyżeczkę pieprzu. Lekko Płaszcz Na Zewnątrz kurczaka w sprayu do gotowania. Pozostałe 1 1/2 łyżeczki posiekanego estragonu i 1 łyżeczka pieprzu równomiernie natrzeć na zewnątrz kurczaka.
Umieść kurczaka na stojaku grillowym pokrytym sprayem do gotowania na nieogrzanej stronie. Zamknij pokrywę; grill 15 minut.
Kurczaka posmarować 2 łyżkami soku z cytryny. Zamknij pokrywę; grilluj dodatkowe 30 minut.
Posmaruj pozostałym sokiem z cytryny. Zamknij pokrywę; grill 15 minut lub aż termometr włożony w mięsistą część uda rejestruje 18
Kurczaka ułożyć na półmisku; przykryć folią.
Odstawić na 15 minut. Usunąć skórę.