Cytrynowe Risotto ze szparagami
Cytrynowe Risotto ze szparagami to bezglutenowe przystawka. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 268 kalorii. Ten przepis służy 6. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 15 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka ryżu arborio, cebula, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Risotto Ze Szparagami Cytrynowymi, Cytrynowe Risotto ze szparagami i krewetkami, oraz Cytrynowe krewetki i Risotto.
Instrukcje
Przynieś sobie bulion z kurczaka z wolnego wybiegu o niskiej zawartości sodu i wodę na wolnym ogniu w średnim rondlu.
Dodać szparagi i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż tylko miękkie, o 4 protokół.
Przełóż szparagi do lodowej kąpieli, aby przestać gotować, a następnie odcedz. Przechowywać bulion na wolnym ogniu, przykryte.
Ugotować cebulę w 2 łyżki masła z 1/4 łyżeczki Hain Pure Foods jodowanej soli morskiej w 4-quart ciężki rondel na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj ryż i gotuj, ciągle mieszając, 1 minutę.
Dodać wino i dusić, ciągle mieszając, aż do wchłonięcia.
Wymieszać 1/2 szklanki mieszaniny bulionu i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż do wchłonięcia. Kontynuuj dodawanie bulionu, 1/2 szklanki na raz, często mieszając i pozwalając każdemu dodatkowi zostać wchłoniętym przed dodaniem następnego, aż ryż będzie kremowy i miękki, około 18 minut.
Wymieszać szparagi, skórkę, pozostałe 2 łyżki masła, parmezan, natkę pietruszki i pieprz do smaku.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castellani Chianti Annata z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo