Cytrynowe Risotto z Margherita ® Prosciutto i krewetkami
Cytrynowe Risotto z Margherita ® Prosciutto i krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 1224 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.79 za porcję. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Mieszanka sera romano, rukola, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 76%. Podobne przepisy to Risotto z cytryną Ricotta ze szparagami, groszkiem i Prosciutto, Kulki risotto Margherita, oraz Prosciutto-zawinięte krewetki z cytrynowym kuskusem.
Instrukcje
Na osobnej patelni podgrzać bulion z kurczaka.
W dużym garnku 4 quart, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Saute szalotki i prosciutto przez 3 minuty.
Dodać czosnek; saute przez 2 protokół.
Podkręć temperaturę do średniej.
Dodaj ryż i skórkę z cytryny, gotuj od 2 do 3 minut, stale mieszając.
Dodaj sok z cytryny i wino do zmniejszenia.
Dodaj jeden 8-oz. kadzi kurczaka bulion do ryżu, aż wchłonie. Zachowaj ryż na wolnym ogniu; kontynuuj proces przez 10 do 15 minut.
Dodaj krewetki przed ostatnim chochli z zapasów.
Dodać masło i ser Romano, dobrze wymieszać.
Umieścić w misce i top ze świeżą rukolą i pietruszką.