Cytrynowe Fusilli z rukolą
Cytrynowe Fusilli z rukolą wymaga ok. 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 819 kalorii. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Ten przepis jest lubiany przez 1054 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz dziecko rukola, parmezan, cytryny, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 98%. Podobne przepisy to Fusilli z włoską kiełbasą i rukolą, Fusilli ze szparagami, groszkiem i rukolą, oraz Fusilli z krewetkami, pomarańczą i rukolą (Lato).
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w średnim rondlu na średnim ogniu, dodać czosnek i gotować przez 60 sekund.
Dodaj śmietanę, skórkę z 2 cytryn, sok z 2 cytryn, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut, aż zacznie zgęstnieć.
W międzyczasie pokrój brokuły we floretach i odrzuć łodygę. Gotować różyczki w garnku z wrzącej osolonej wody przez 3 do 5 minut, do miękkości, ale nadal firma.
Odcedzić brokuły i uruchomić pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie. Odstawić.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, dodać 1 łyżkę soli i makaron, i gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, około 12 minut, mieszając od czasu do czasu.
Odcedzić makaron w durszlaku i umieścić go z powrotem w garnku. Natychmiast dodaj śmietanę i gotuj na średnim ogniu przez 3 minuty, aż większość sosu zostanie wchłonięta przez makaron.
Do dużej miski wlać gorący makaron, dodać rukolę, parmezan, pomidory i ugotowane brokuły.
Ostanä ... cytrynÄ ™ pokroiÄ ‡ na poĹ 'owÄ ™ wzdĹ' uĹź, pokroiÄ ‡ na 1/4 cala gruboĹ " ci w poprzek i dodaÄ ‡ do makaronu. Dobrze wrzucić, doprawić do smaku i podawać na gorąco.