Cytrynowe ciasto szyfonowe z skórką Gingersnap
Cytrynowe ciasto z szyfonu z skórką Gingersnap może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 396 kalorii. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 39 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, masło, skórkę cytrynową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Cytrynowe Ciasto Szyfonowe Z Skórką Gingersnap, Szyfonowe Ciasto Z Persimmon Z Skórką Gingersnap, oraz Mus dyniowy z szyfonu ze skórką Gingersnap.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°.
Wymieszaj okruchy ciasteczek gingersnap, cukier i imbir w średniej misce.
Dodać roztopione masło i mieszać, aż mieszanina będzie równomiernie nawilżona.
Przenieś mieszaninę okruchów do naczynia szklanego o średnicy 9 cali; mocno i równomiernie naciśnij okruchy na dole i na górze naczynia.
Piec, aż skorupa będzie jędrna i nieco ciemniejszy kolor, o 8 protokół. Całkowicie chłodna skórka.
Wlać wystarczającą ilość zimnej wody do średniej miski, aby dojść do połowy boków; dodać 2 szklanki kostek lodu i odstawić.
Wlać 1/4 szklanki wody do małej miseczki; posypać żelatyną.
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 15 minut.
3/4 szklanki cukru, sok z cytryny, żółtka, startą skórkę z cytryny i sól wymieszać.
Trzepaczka stale na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje bardzo lekko (mieszanina będzie płaszcz łyżkę, ale nie będzie gruby jak twaróg) i termometr włożony do mieszaniny rejestry 160 ° F, około 6 minut (nie gotować).
Dodać mieszaninę żelatyny; ubijać, aż żelatyna się rozpuści i mieszanina będzie gładka, około 1 minuty.
Umieść rondel w misce z lodowatą wodą, aż cytryna będzie chłodna w dotyku, ubijając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Przelać nadzienie cytrynowe do dużej miski.
Za pomocą miksera elektrycznego ubij śmietanę z cukrem pudrem w innej średniej misce, aż uformują się szczyty. Złóż 1/4 bitej śmietany do nadzienia cytrynowego, aż się włączy. Złóż pozostałą bitą śmietanę w 3 dodatkach.
Przenieść nadzienie do ostygłej Skórki, lekko osadzając się w środku. Przechowywać w lodówce ciasto aż do napełnienia jest ustawiony, o 4 godziny.
Do ahead: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 20 minut przed podaniem.
Wrzucić paski skórki cytryny z pozostałych 2 łyżki cukru w małej misce; odstawić 10 protokół. Przekręć skórkę, aby utworzyć loki (patrz wskazówka poniżej).
Dekoruj środek ciasta lokami ze skórki cytrynowej.
Usuń skórkę w długie paski za pomocą cytrusowego ostrza lub noża kanałowego. Przekręć paski wokół pałeczki, tworząc loki, a następnie przesuń loki.