Cytrynowa Sałatka z cukinią i ogórkiem
Cytrynowa Sałatka z cukinią i ogórkiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przystawka. Jedna porcja zawiera 130 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cukinię, sól i pieprz, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z cukinii ogórek wstążka z cytryną bazylia Vinaigrette, Sałatka ogórkowo-pomidorowa z cukinią i czarnymi oliwkami w cytrynowo-balsamicznym Vinaigrette, oraz Cukinia "tagliatelle" z miętą, ogórkiem i cytryną.
Instrukcje
Umieść plasterki cukinii w koszu na parowiec i ustaw ponad jeden cal wody w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i pary przez 3 do 5 minut, lub do miękkości.
Wyjąć z parownika i lekko ostudzić.
W salaterce połącz plastry cukinii i ogórka. W osobnej misce wymieszać ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz.
Zalać cukinią i ogórkiem. Wrzucić do płaszcza, a następnie udekorować skórką cytrynową.