Cytryna Żurawina Florentyny
Cytryna żurawina Florentyny może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 99 kalorii. Ten przepis służy 42 i kosztuje 27 centów za porcję. Jeśli masz półsłodką czekoladę, masło, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Florentyny, Florentyny, oraz Florentyny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu umieścić masło, cukier, śmietanę do bitej śmietany. Podłącz candythermometr do boku patelni. Przynieś mieszankę, aby zagotować na średnim ogniu, mieszając, aby roztworzyć cukier. Zmniejszyć ciepło do niskiego i gotować bez mieszania, aż termometr candyregisters 110°, O 4 protokół.
Removepan od ciepła. Natychmiast dodać posiekane kawałki, 1/2 szklanki kandyzowanej skórki cytrynowej, żurawiny i mąki; mieszać aż do równomiernego rozdrobnienia. Schłodzić do temperatury pokojowej(ciasto zgęstnieje w miarę schładzania).
Pozycja 1 stojak w górnej trzeciej i 1rack w dolnej trzeciej piekarnika i podgrzewać do 177°. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem. Łyżka obficie zaokrąglona łyżeczkapełnia ciasto (około 1-cala średnicy) na przygotowane arkusze piekarnicze, w odstępie około 4 cali od siebie.
Piec, aż ciasteczka rozłożone, bańka, i są złotobrązowe, obracając bakingsheets połowie podczas pieczenia, o 16 minut w sumie.
Umieść blachy do pieczenia narack. Jeśli ciasteczka są zniekształcone, użyj butterknife, aby wcisnąć nieregularne krawędzie, tworząc okrągłe ciasteczka. Wsunąć papier pergaminowy z ciastkami na stojaki; całkowicie schłodzić.
Pozwól, aby arkusze do wypieku ostygły całkowicie, a następnie powtórzproces z pozostałym ciastem, wyłożenie arkuszy do pieczenia świeżym papierem pergaminowym między partiami.
Drobno posiekaną czekoladę wymieszać w metalowl ustawiony na rondlu gotującej się wody, roztopionej i gładkiej. Za pomocą widelca, drizzlemelted czekolady na ciasteczka. Decoratewith pozostałe 1/2 szklanki drobno posiekane
Kandyzowana Skórka Cytrynowa. Schłodzić, aby ustawić czekoladę, o 20 protokół. DO AHEAD: może być wykonany1 tydzień do przodu. Przechowuj warstwowe arkusze pergaminu w pojemnikach do przechowywania w lodówce.
Do ozdobienia ciastek można użyć cienkiej, kandyzowanej skórki cytrynowej (zamiast drobnoziarnistej).