Cytrusowa Arancyna z serem Pecorino
Cytrusowa Arancyna z serem Pecorino może być tylko przystawką, której szukasz. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 105 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Mieszanka skórki cytrynowej, nasion kopru włoskiego, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Cytrusowa Arancyna z serem Pecorino, Arancyna Cytrusowa, oraz Insalata di fave e pecorino (sałatka ze świeżego bobu i sera pecorino) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło z olejem w ciężkim dużym garnku overmedium ciepła.
Dodaj szalotki i sauté untilsoft, o 4 protokół.
Dodać ryż, posypać 1 łyżeczką soli i mieszać, aż ryżstarts stać się przezroczyste, 3 do 4 minut.
Dodać wino i gotować do wchłonięcia, mieszającczęsto, o 3 protokół.
Dodaj 1/2 szklanki bulionu na wolnym ogniu, często mieszając, aż do wchłonięcia, o 3 protokół. Nadal dodawać bulion,1/2 szklanki na raz, aż risotto będzie kremowe i będzie miękkie, często mieszając i pozwalając za każdym razem wchłonąć bulion przed podaniem więcej, w sumie około 25 minut.
Wymieszać koper włoski i wszystkie skórki cytrusowe. Doprawić łyżką i więcej soli, w razie potrzeby.
Spreadrisotto się na dużym obramowanym arkuszu do pieczenia i całkowicie ostudzić, około 1 godziny.
Umieścić ser w małej misce. Beat jajek i mleka w średniej misce.
Umieść panko w innej średniej misce. Za pomocą mokrych rąk uformuj 1 czubatą łyżkę risotto w kulkę; ułóż 1 kostkę sera w ryżu. Riceball zanurzyć w mieszaninie jaj, a następnie w okruchy do płaszcza.
Umieść na czystej blasze do pieczenia.Powtórz z pozostałym risotto, serem i polewą. Przykryć folią i prześcieradłem chillon co najmniej 6 godzin i do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Umieść większą blachę do pieczenia w piekarniku.
Wlać wystarczająco dużo oleju do ciężkiego dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 1 1/2 cala. Przymocuj termometr do głębokiego smażenia na stronie patelni.
Rozgrzać olej na średnim ogrzaniu do 340 ° F do 350 ° F.
Dodać 4 do 5 arancineat raz; smażyć, aż złoty kolor i chrupiące, Regulacja ciepła do utrzymania temperatury, o 5 protokół.
Przełożyć do pieczenia w piekarniku, aby utrzymać ciepło.
Kopiec arancine na talerzu.
Udekoruj klinami Citrus, w razie potrzeby i podawaj na gorąco.
* Przyprawa pozyskiwana z dzikich roślin kopru włoskiego; dostępna w sklepach z żywnością specjalistyczną i fromzingermans.com.
** Dostępne w sekcji Asian foods w niektórych supermarketach i na rynkach azjatyckich.
Brinata lub ser Etorki. Brinata to specyficzny rodzaj pecorino fresco, sera typu freshsheep ' s-mik, który jest łagodniejszy i bardziej miękki niż Pecorino Toscanoor Pecorino Romano. Poszukaj pecorino fresco w lokalnym sklepie z serami lub kup go online murrayscheese.com. Etorki to ser asheep ' s-mleko z regionu Basków we Francji. Ma miękką konsystencję i słodki, delikatny smak. Etorki są dostępne w cheeseshops i online od igourmet.com.