Cydr-duszony królik z jabłkami i Crème Fraîche z " The Wild Chef
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 585 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.63 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka cydru, masła, kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto krabowe Dungeness z duszonymi jabłkami i Meyer Lemon Crème Fraîche, Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną, oraz Małże z czerwoną cebulą, cydrem i crème fraîche dla podobnych receptur.
Instrukcje
W płytkiej misce doprawić mąkę, aby posolić królika i pieprzem. Wszystkie kawałki królika, z wyjątkiem schabów, posmarować mieszanką mąki; nadmiar potrząsnąć i odstawić.
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu podgrzać 3 łyżki oleju roślinnego.
Dodaj pogłębionego królika i brązowo go ładnie, 2-3 minuty na stronę.
Dodać masło i cebulę; zmniejszyć ogień do średnio-niskie. Sauté aż cebula są dobrze zmiękczone, o 12 protokół. Odstawić mięso do garnka wraz z ziołami i obficie posypaną solą i pieprzem. Gotować przez 2 minuty, a następnie posypać królika Calvadosem. Zapal Calvados zapalniczką z długimi szyjkami (z pieca). Gdy płomienie ustąpią, dodaj cydr i bulion. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i gotować delikatnie, aż królik będzie miękki, około 1 godziny i 15 minut.
Łyżką z rowkiem wyjmij kawałki królika na talerz i przykryj folią. Wyrzucić zioła. Gotować płyn na dużym ogniu, aż zmniejszy się o około połowę, około 20 minut, od czasu do czasu odtłuszczając powierzchnię.
Ponieważ sos zmniejsza się, zawiń zarezerwowane schaby królicze w boczek, zabezpieczając wykałaczkami.
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu i dodać pozostałe 2 łyżki oleju roślinnego.
Dodać schab i gotować, aż brązowy, o 4 protokół na stronę.
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw na kilka minut przed cienkim krojeniem.
Gdy płyn do duszenia się zmniejszy, dodaj jabłka i gotuj, aż będą miękkie. Delikatnie dodać crème fraîche lub śmietanę i mieszać do włączenia. Ułożyć duszone kawałki królika i pokrojone w plasterki schab na półmisku z jabłkami, a następnie polać sosem.