Cydr-duszony królik z jabłkami i Crème Fraîche z " The Wild Chef

Cydr-duszony królik z jabłkami i Crème Fraîche z
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 585 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.63 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka cydru, masła, kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto krabowe Dungeness z duszonymi jabłkami i Meyer Lemon Crème Fraîche, Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną, oraz Małże z czerwoną cebulą, cydrem i crème fraîche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W płytkiej misce doprawić mąkę, aby posolić królika i pieprzem. Wszystkie kawałki królika, z wyjątkiem schabów, posmarować mieszanką mąki; nadmiar potrząsnąć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Mięso KróliczeMięso Królicze
Cały KrólikCały Królik
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu podgrzać 3 łyżki oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Dodaj pogłębionego królika i brązowo go ładnie, 2-3 minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
4
Przenieść na talerz.
5
Wylać tłuszcz z garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodać masło i cebulę; zmniejszyć ogień do średnio-niskie. Sauté aż cebula są dobrze zmiękczone, o 12 protokół. Odstawić mięso do garnka wraz z ziołami i obficie posypaną solą i pieprzem. Gotować przez 2 minuty, a następnie posypać królika Calvadosem. Zapal Calvados zapalniczką z długimi szyjkami (z pieca). Gdy płomienie ustąpią, dodaj cydr i bulion. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i gotować delikatnie, aż królik będzie miękki, około 1 godziny i 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
CalvadosCalvados
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cały KrólikCały Królik
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Łyżką z rowkiem wyjmij kawałki królika na talerz i przykryj folią. Wyrzucić zioła. Gotować płyn na dużym ogniu, aż zmniejszy się o około połowę, około 20 minut, od czasu do czasu odtłuszczając powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
8
Ponieważ sos zmniejsza się, zawiń zarezerwowane schaby królicze w boczek, zabezpieczając wykałaczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
9
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu i dodać pozostałe 2 łyżki oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodać schab i gotować, aż brązowy, o 4 protokół na stronę.
11
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw na kilka minut przed cienkim krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
12
Gdy płyn do duszenia się zmniejszy, dodaj jabłka i gotuj, aż będą miękkie. Delikatnie dodać crème fraîche lub śmietanę i mieszać do włączenia. Ułożyć duszone kawałki królika i pokrojone w plasterki schab na półmisku z jabłkami, a następnie polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Mięso KróliczeMięso Królicze
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn