Cydr-duszony Bażant z perłową cebulą i jabłkami

Cydr-duszony Bażant z perłową cebulą i jabłkami
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 394 kalorie. Jeśli 2,38 zł za porcję spada twój budżet, Bażant duszony z perłową cebulą i jabłkami może być znakomitym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 276 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, masło, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jabłecznik-duszone udka kaczki z rodzynkami i perłową cebulką, Wieprzowina duszona na twardo z jabłkami i cebulą, oraz Gulasz wieprzowy z twardym cydrem, cebulą perłową i ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W blenderze, połączyć oliwę z oliwek, imbir, estragon, sok pomarańczowy, skórka, sól, pieprz i czyste, aż będzie gładka. W dużej misce, połączyć marynatę i bażanta i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez noc lub do 48 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
BażantBażant
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
W bardzo dużym holenderskim piecu na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Z marynaty wyjąć kawałki bażanta, zeskrobać nadmiar, posypać solą i 1/2 łyżeczki pieprzu. Pracując partiami, pieczemy kawałki bażanta, aż będą dobrze zarumienione, około 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
BażantBażant
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Przełożyć na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Rozgrzej piekarnik do 163°. odcedzić wszystko, ale 1 łyżka oleju z patelni, pozostawiając rumiane kawałki na dole, i ustawić patelnię na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać masło i podgrzać do rozpuszczenia. Wymieszać cebulę, liść laurowy, nasiona kopru włoskiego, sól, pozostały 1/2 łyżeczki pieprzu i cukier. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie dobrze karmelizowana, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Powrót bażanta do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
BażantBażant
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Dodaj bulion z kurczaka, cydr i wino. (Ciecz powinna pokrywać połowę kawałków bażanta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
BażantBażant
1 Duże Zielone Jabłko1 Duże Zielone Jabłko
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
W razie potrzeby dodaj więcej bulionu z kurczaka.) Podnieść ciepło do wysokiej i doprowadzić ciecz do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
9
Dodać jabłka, przykryć i przenieść garnek do piekarnika. Dusić, obracając kawałki bażanta od czasu do czasu, aż mięso będzie gotowane i miękkie, 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BażantBażant
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Używając szczypiec lub łyżki szczelinowej, przenieś bażanta na talerz i przykryj folią, aby utrzymać ciepło. Ustaw garnek na dużym ogniu i zagotuj soki z patelni. Gotować, uncovered, aż sos jest dobrze zmniejszony i zagęszczony, o 25 protokół. Smak i dodać dodatkową sól i pieprz, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
BażantBażant
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
1
Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać cebulę perłową i gotować, odsłonięte, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
3
Spuścić i uruchomić pod zimną wodą, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć; slip off Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
W małej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać olej do gorąca, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj cebulę, jabłka, cukier, sól i pieprz i wymieszaj, aby połączyć. Smażyć, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aż cebula i jabłka będą ciemnozłoty, około 10 minut. Wymieszać w jabłeczniku, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na patelni. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować, aż cebula są przetargu widelec, o 2 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Łyżka trochę sosu nad bażantem i udekorować cebulą, jabłkami i posiekanym estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BażantBażant
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2
Podawać dodatkowo SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijabłecznikjabłecznik3(zima)jabłecznikjabłecznik1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)0(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1szczyptaSzczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzuSzczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino11 funt cukinii,bułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści5(zima)świeży imbir, obrany i z grubsza posiekanyświeży imbir, obrany i z grubsza posiekany1zostawićŚwieży estragon, posiekanyŚwieży estragon, posiekany1Jabłko Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w 1-calową kostkęJabłko Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w 1-calową kostkę3Jabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w kostkęJabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w kostkę1szczyptaSzczypta soli koszernejSzczypta soli koszernej1szczyptaDuża sól koszernaDuża sól koszerna11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskosodowy bulion z kurczaka, plus dodatkowo, jeśli to konieczneniskosodowy bulion z kurczaka, plus dodatkowo, jeśli to konieczne1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia3(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo wyciśnięty sok pomarańczowy (z 1 1/2 pomarańczy)świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy (z 1 1/2 pomarańczy)3(zima)drobno starta skórka pomarańczowa (z 1 1/2 pomarańczy)drobno starta skórka pomarańczowa (z 1 1/2 pomarańczy)283Orzechy dowolne (posiekane)cebula perłowa, końce korzeniowe przyciętecebula perłowa, końce korzeniowe przycięte1szczyptaSzczypta cukruSzczypta cukru2(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata11 funt cukinii,sól kuchennasól kuchenna3(zima)świeże liście estragonu, całeświeże liście estragonu, całe1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone1Średnia żółta cebula, posiekanaduże żółte cebule, połówki i cienko pokrojone (oduże żółte cebule, połówki i cienko pokrojone (o4kilogramybażanty, każdy wypłukany wewnątrz i na zewnątrz, poklepany na sucho, pokrojony na 6 sztukbażanty, każdy wypłukany wewnątrz i na zewnątrz, poklepany na sucho, pokrojony na 6 sztuk
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn