Curry zupa z dyni z kremem limonkowym
Curry zupa z dyni z kremem limonkowym jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ta zupa ma 158 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz cebulę w proszku, curry w proszku, bulion warzywny, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Zupa z dyni z curry pestek dyni, Zupa Z Dyni Curry, oraz Zupa Z Dyni Curry.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia papierem pergaminowym lub folią aluminiową.
Na przygotowaną blachę do pieczenia ułożyć dynię butternut, pokrojoną bokiem do góry. Pokrojone boki posmarować oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż dynia maślana będzie miękka po przekłuciu widelcem, 45 minut do 1 godziny.
Wyjąć squash z piekarnika i lekko ostudzić, około 10 minut.
Miąższ miąższu z pieczonej dyni i przełożyć do rondla; dodać bulion, czosnek w proszku, cebula w proszku, curry w proszku, sól i pieprz. Doprowadzić mieszaninę squash na wolnym ogniu, aż smaki mieszanka, o 10 protokół.
Wlać mieszaninę do miksera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywę; pulsuj kilka razy przed wyjściem, aby zmiksować. Puree partiami, aż zupa będzie gładka.
Śmietanę, sok z limonki i skórkę z limonki ubić w misce, aż śmietana z limonki będzie równomiernie wymieszana.
Zupę podawać w miseczkach; na wierzch polać kremem limonkowym.