Curry z soczewicy i rabarbaru z ziemniakami i groszkiem
Przepis curry z soczewicy i rabarbaru z ziemniakami i groszkiem jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. To danie główne ma 375 kalorii, 19g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.29 za porcję. Ten przepis z Food.com ma 12 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś mieloną paprykę, cebulę, kapustę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć rabarbar, możesz podążać za tym daniem głównym z Wyznanie # 66: właśnie próbowałem rabarbaru ... rabarbar truskawkowy kruszy jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Ca-Ri Ga (curry z kurczaka z ziemniakami, marchewką i groszkiem), Black Eyed Peas Curry (Z Kokosem) (Lobia Curry), oraz Zupa z soczewicy z groszkiem i szynką.
Instrukcje
1
Do mieszanki przypraw: w misce wymieszać wszystkie składniki.Dla soczewicy: w ciężkim rondlu 3 do 4 quart roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Dodać cebulę, szalotki, imbir, i dużą szczyptę soli, przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest miękka, 8-10 protokół. Odsączyć, wymieszać z czosnkiem i mieszanką przypraw i gotować, mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Dodaj kapustę, ziemniaki, rabarbar, soczewica, brązowy cukier, i liść laurowy, wraz z wystarczającą ilością zimnej wody, aby pokryć przez 1 cal. Podnieść ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować delikatnie, odkryte, aż soczewica są miękkie, o 30 protokół. Wymieszać od czasu do czasu i dodać więcej wody w razie potrzeby, aby utrzymać danie dość soupy.Gdy soczewica są miękkie, doprawić solą do smaku, wymieszać z groszkiem i gotować na wolnym ogniu, aż groszek będzie po prostu miękki, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk Duds
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Soczewica
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Aichenberg Premium Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.