Curry z soczewicy i rabarbaru z ziemniakami i groszkiem

Curry z soczewicy i rabarbaru z ziemniakami i groszkiem
Przepis curry z soczewicy i rabarbaru z ziemniakami i groszkiem jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. To danie główne ma 375 kalorii, 19g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.29 za porcję. Ten przepis z Food.com ma 12 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś mieloną paprykę, cebulę, kapustę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć rabarbar, możesz podążać za tym daniem głównym z Wyznanie # 66: właśnie próbowałem rabarbaru ... rabarbar truskawkowy kruszy jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Ca-Ri Ga (curry z kurczaka z ziemniakami, marchewką i groszkiem), Black Eyed Peas Curry (Z Kokosem) (Lobia Curry), oraz Zupa z soczewicy z groszkiem i szynką.

Instrukcje

1
Do mieszanki przypraw: w misce wymieszać wszystkie składniki.Dla soczewicy: w ciężkim rondlu 3 do 4 quart roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
SoczewicaSoczewica
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodać cebulę, szalotki, imbir, i dużą szczyptę soli, przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest miękka, 8-10 protokół. Odsączyć, wymieszać z czosnkiem i mieszanką przypraw i gotować, mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Dodaj kapustę, ziemniaki, rabarbar, soczewica, brązowy cukier, i liść laurowy, wraz z wystarczającą ilością zimnej wody, aby pokryć przez 1 cal. Podnieść ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować delikatnie, odkryte, aż soczewica są miękkie, o 30 protokół. Wymieszać od czasu do czasu i dodać więcej wody w razie potrzeby, aby utrzymać danie dość soupy.Gdy soczewica są miękkie, doprawić solą do smaku, wymieszać z groszkiem i gotować na wolnym ogniu, aż groszek będzie po prostu miękki, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
SoczewicaSoczewica
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Aichenberg Premium Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn