Curry z krewetek, grochu i pomidorów
Jeśli masz o 20 minut do spędzenia w kuchni, krewetki, groch i pomidory curry może być spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 28g białka, oraz 6G tłuszczu. 176 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz kolendrę, groch, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest niesamowite. Curry z krewetkami i pomidorami na jednej patelni, Szybkie curry z krewetkami, kokosem i pomidorami, oraz Curry Z Ziemniaków, Pomidorów I Grochu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni, następnie podsmażyć cebulę na średnim ogniu, aż będzie miękka i zacznie brązowieć, około 5 minut. W międzyczasie, rezerwy 8 klinów pomidorowych, a następnie whizz resztę w robocie kuchennym z imbirem i czosnkiem.
Dodaj pastę curry do patelni na 30 sekund. Wymieszać przez mieszankę pomidorową i pozostałe kliny pomidorowe, a następnie bąbelki na dużym ogniu przez 5 minut, mieszając, aby sos nie łapał.
Wymieszać z krewetkami i groszkiem; gotować na wolnym ogniu, aż krewetki będą różowe i ugotowane. Rozsypać kolendrą, następnie podawać z ryżem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.