Curry Z Jagnięciny W Stylu Indyjskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jagnięciny curry w stylu indyjskim. Jedna porcja zawiera 1612 kalorii, 76g białka, oraz 93g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 7,62 zł za porcję. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kurkumę, ziemniaki, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku ałunu, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Żurawinowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Jagnięcina w stylu kaszmiru-ten indyjski styl jagnięciny to prawdziwa uczta, wszyscy będą myśleć, że jesteś kucharzem dla smakoszy, Indyjskie Curry Z Jagnięciną, oraz Indyjskie Curry Z Jagnięciną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Uwaga szefa kuchni: możesz zastąpić kurkumę i proszek masala proszkiem curry
W dużym garnku rozgrzać olej i dodać posiekaną cebulę, smażyć na złoty kolor. Wymieszać w proszku kurkuma i masala (lub curry), czosnek i chiles, dobrze wymieszać i gotować przez kilka minut, aby zintegrować smaki.
Dodać jagnięcinę i zapiekać ze wszystkich stron.
Posypać mięso mąką ruchem przesiewającym, łyżką pasty pomidorowej, następnie stopniowo dodawać bulion (lub wodę) ciągle mieszając. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, o 1 godzinę. Często sprawdzaj garnek i mieszaj, aby curry się nie paliło. Jeśli sos zgęstnieje zbyt szybko w tym czasie gotowania, dodaj wodę, aby zachować konsystencję i zapobiec przypaleniu. (Jeśli wolisz, po dodaniu bulionu lub wody, a sos ma dobrą gładką konsystencję, możesz przenieść na przykrytą patelnię do pieczenia i zakończyć w piekarniku w temperaturze 350 stopni F, aż mięso będzie miękkie.) W ciągu ostatnich 30 minut czasu gotowania, wymieszać ziemniaki.
Podczas Jagnięcina curry jest w jego ostatniej 1/2 godziny, doprowadzić 5 szklanek wody do wrzenia, dodać ryż i sól, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić 5 minut.
Łyżka ryżu na talerzu, top z jagnięciną curry i udekorować świeżą kolendrą.