Curry Z Jagnięciny W Stylu Indyjskim

Curry Z Jagnięciny W Stylu Indyjskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jagnięciny curry w stylu indyjskim. Jedna porcja zawiera 1612 kalorii, 76g białka, oraz 93g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 7,62 zł za porcję. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kurkumę, ziemniaki, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku ałunu, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Żurawinowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Jagnięcina w stylu kaszmiru-ten indyjski styl jagnięciny to prawdziwa uczta, wszyscy będą myśleć, że jesteś kucharzem dla smakoszy, Indyjskie Curry Z Jagnięciną, oraz Indyjskie Curry Z Jagnięciną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Uwaga szefa kuchni: możesz zastąpić kurkumę i proszek masala proszkiem curry
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
KurkumaKurkuma
2
W dużym garnku rozgrzać olej i dodać posiekaną cebulę, smażyć na złoty kolor. Wymieszać w proszku kurkuma i masala (lub curry), czosnek i chiles, dobrze wymieszać i gotować przez kilka minut, aby zintegrować smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
KurkumaKurkuma
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodać jagnięcinę i zapiekać ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4
Posypać mięso mąką ruchem przesiewającym, łyżką pasty pomidorowej, następnie stopniowo dodawać bulion (lub wodę) ciągle mieszając. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, o 1 godzinę. Często sprawdzaj garnek i mieszaj, aby curry się nie paliło. Jeśli sos zgęstnieje zbyt szybko w tym czasie gotowania, dodaj wodę, aby zachować konsystencję i zapobiec przypaleniu. (Jeśli wolisz, po dodaniu bulionu lub wody, a sos ma dobrą gładką konsystencję, możesz przenieść na przykrytą patelnię do pieczenia i zakończyć w piekarniku w temperaturze 350 stopni F, aż mięso będzie miękkie.) W ciągu ostatnich 30 minut czasu gotowania, wymieszać ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Podczas Jagnięcina curry jest w jego ostatniej 1/2 godziny, doprowadzić 5 szklanek wody do wrzenia, dodać ryż i sól, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Zdjąć z ognia i odstawić 5 minut.
7
Łyżka ryżu na talerzu, top z jagnięciną curry i udekorować świeżą kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Quintan Essentia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia68
Magazyn