Curry Z Ciecierzycy
Przepis ciecierzyca Curry może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 40 minut. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 141 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Mieszanka korzenia imbiru, mielonej kolendry, cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 407 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Curry Z Ciecierzycy, Vij ' s ciecierzyca Curry, oraz Curry Z Czerwonej Ciecierzycy.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu i smażyć cebulę do miękkości.
Wymieszaj czosnek, imbir, goździki, cynamon, kminek, kolendra, sól, cayenne i kurkuma. Gotować przez 1 minutę na średnim ogniu, stale mieszając.
Wymieszać w fasoli garbanzo i ich cieczy. Nadal gotować i mieszać, aż wszystkie składniki są dobrze wymieszane i ogrzane.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj kolendrę tuż przed podaniem, rezerwując 1 łyżkę do dekoracji.