Curry wieprzowina i ryż Chai
Curry wieprzowina i ryż Chai jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 4 porcjami. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten napój ma 276 kalorii, 27g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka przyprawione torebki herbaty chai, woda, schabowe schabowe Center-cut, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Spróbuj Curry wieprzowina i ryż Chai, Wieprzowina curry na ryżu Basmati, oraz Zapiekanka wieprzowa, szpinakowa i ryżowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Skórkę zetrzeć z pomarańczy na miarę 1 łyżeczki. Wycisnąć sok z pomarańczy do środka 6 łyżek stołowych.
Połącz 2 łyżki soku pomarańczowego, 3/4 szklanki plus 2 łyżki wody i torebki herbaty w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj ryż; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Zdjąć z ognia; odstawić, pokryte, 5 minut.
Wyjąć torebki z herbatą; wymieszać skórkę pomarańczową i 1/4 łyżeczki soli.
Podczas gdy ryż gotuje, posypać wieprzowinę równomiernie z 1/4 łyżeczki soli, curry, i kminek, w razie potrzeby.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać wieprzowinę; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Przełożyć na półmisek i ogrzać.
Dodaj pozostałe 4 łyżki soku pomarańczowego na patelnię; gotować 1 minutę, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki lub do zmniejszenia do 2 łyżki.
SOS skropić wieprzowiną; podawać z ryżem.