Curry smażony ryż z suszoną wołowiną

Curry smażony ryż z suszoną wołowiną
Curry Fried Rice with Beef Jerky to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, olej roślinny, grzyb ucha drzewa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć całe migdały można śledzić to danie główne z Świeża wiśnia Clafouti z migdałami jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Spróbuj Curry smażony ryż z suszoną wołowiną, Miska z ryżem i wołowiną, oraz Beef Jerky, Wołowina W Stylu Kowbojskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu, połączyć ryż z 1 1/2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Wyjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na 5 minut. Odkryć, puch ryżu i niech całkowicie ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
3
W międzyczasie, w średniej misce, wlać 2 szklanki wrzącej wody na suszoną wołowinę. Przykryć i odstawić do giętkości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Beef JerkyBeef Jerky
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Suszone mięso odcedzić i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JerkyJerky
5
W małej misce, przykryć grzyb ucha drzewa z pozostałą 1/2 szklanki wrzącej wody i odstawić, aż zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Odcedzić i posiekać ucho drzewa na 1-calowe kawałki; jeśli używasz shiitakes, Odrzuć łodygi i posiekaj czapki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
7
Rozgrzać olej na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodać cebulę, słodkie ziemniaki i imbir i gotować na małym ogniu, mieszając, aż cebula zmięknie, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
9
Dodać curry i gotować, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół. Podnieść ogień do wysokiej i dodać suszoną wołowinę, uszy drzewa i migdały. Smażyć na rozgrzanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Beef JerkyBeef Jerky
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
10
Dodać ryż i sos sojowy i stir-smażyć rozbić ryż i podgrzać go przez. Doprawić solą. Wymieszać z cebulką i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
11
Make Ahead: przepis można przygotować w Kroku 3 do 1 dnia wcześniej. Ryż, suszoną wołowinę i grzyby przechowywać w lodówce oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Beef JerkyBeef Jerky
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Groszek Goya®Groszek Goya®
12
Zalecenie dotyczące wina: w przypadku tego dania z curry ryżowego, należy trzymać się wina musującego, takiego jak Nonvintage Mumm Cuve Napa z Kalifornii, lub Odtwórz nuty czerwonej papryki z chrupiącym California Sauvignon Blanc, takim jak Murphy-Goode Reserve FUM II z 1996 roku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
Wino MusująceWino Musujące
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
Uwagi: kiedy jadę na kemping, planuję z wyprzedzeniem i zamawiam suszoną wołowinę Jalapeo z MoHotta, MoBetta, 800-462-
Składniki, których będziesz potrzebować
Beef JerkyBeef Jerky
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn