Curry Chicken Pot Pie
Curry Chicken Pot Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1278 kalorii, 51g białka, oraz 90 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać curry, cebula, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu, dodać cebulę i marchew, i gotować, aż zacznie mięknąć, o 4 protokół.
Dodać udka kurczaka na patelnię i posypać Curry; za pomocą drewnianej łyżki, wrzucić kurczaka i warzywa na patelnię z curry, aż równomiernie pokryte. Kontynuuj, aż wszystkie strony kurczaka się usmażyły, a curry zaczyna pachnieć tostami, około 6 minut.
Posypać mieszanką kurczaka mąką i mieszać, aż kurczak i warzywa są pokryte mąką, następnie dodać bulion z kurczaka i mieszać, aż płyn zacznie się gotować i zagęścić, około 7 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a w przypadku użycia dodać śmietanę. Pozwól kurczakowi osiągnąć temperaturę pokojową.
Rozgrzej piekarnik do 218°. podziel curry z kurczaka między naczyniami do pieczenia (pozostaw co najmniej cal między nadzieniem a górną częścią naczynia; powinno to zapewnić, że naczynia nie przelewają się podczas pieczenia).
Ciasto pokroić na odcinki na tyle długo, że zasłony na stronie naczynia o cal lub tak, a następnie umyć każdy arkusz z ubitym jajkiem, pokrywając jedną stronę całkowicie.
Na naczynie do pieczenia ułożyć ciasto francuskie z jajkiem i powtórzyć z pozostałymi naczyniami i ciastem.
Każdą potrawę posmarować pozostałym jajkiem, a następnie pokroić otwory parowe na wierzchu każdego ciasta.
Umieścić placki na blasze do pieczenia, a następnie do piekarnika, piec w temperaturze 218° przez 20 minut, następnie obniżyć piekarnik do400 i piec przez dodatkowe 20 minut, lub aż ciasto będzie głęboki złoty kolor. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut przed podaniem; przekazać chutney obok.