cukinia quinoa sałatka z mikrogreens / delikatne zielenie
Cukinia quinoa sałatka z microgreens / tender greens może być tylko przystawka szukasz. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, szklanki wody, g/ quinoa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przepis ten zachwycił 2603 osoby. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Delikatna Sałatka Z Chrupiącą Smażoną Szalotką, Zdrowa meksykańska Sałatka z Quinoa z delikatnymi krewetkami i kremowym awokado, oraz pesto flatbread z sałatką microgreens #PizzaWeek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz osuszoną komosę ryżową z 2 szklankami wody i soli w ciężkim rondlu średniej wielkości. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut lub aż gotowe.Weź rondel off ciepła i odstawić na 5 minut z pokrywką na parze i wysuszyć quinoa.
Wlać do dużej miski i ostudzić do temperatury pokojowej.
Dodać posiekaną cukinię, posiekane czarne oliwki i feta do quinoa.
Ubij razem ocet winny biały i oliwę z oliwek i zalej rezerwując trochę wrzucić z mikrogreens.Wrzucić microgreens z pozostałym opatrunkiem i góry quinoa.
Posypać prażonymi pestkami dyni.Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Smak i dodać więcej soli w razie potrzeby w zależności od tego, jak słony jest ser feta.