Cukinia-placki ziemniaczane z jajkami
Cukinia-placki ziemniaczane z jajkami może być tylko poranny posiłek szukasz. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 15g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka włoskiego przyprawione panko, pieprz, białka jaj i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Naleśniki Z Cukinią Ziemniaczaną, Naleśniki z cukinią i ziemniakami, oraz Placki ziemniaczane z filetem Mignon i jajkami sadzonymi #SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w dużej misce.
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu; mocno płaszcz patelni z natryskiem do gotowania. Łyżka około 1/2 szklanki mieszanki ziemniaków na 2 (5-calowe) koła na patelni. Gotować 5 minut; kolei i gotować 4 minut lub do ziemniaków jest miękka.
Wyjmij naleśniki z patelni i utrzymuj ciepło. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną ziemniaków.
Podgrzać patelnię na średnim ogniu; mocno zalać patelnię sprayem do gotowania. Rozbić 4 jajka na patelni; posypać 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu, a czubki jaj zalać sprayem do gotowania. Przykryć i gotować 3 minuty lub aż białka mają tylko ustawić i żółtka zaczynają zgęstnieć, ale nie są twarde lub do pożądanego stopnia doneness. Wsuń 1 jajko na każdy naleśnik.
Podawać z salsą i kwaśną śmietaną, w razie potrzeby.
Podawać z: sałatką szpinakową z truskawkami