Cukinia Panzotti w masle szałwiowym i Cacio
Cukinia Panzotti w masle szałwiowym i Cacio jest Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 537 kalorii, 21g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, pecorino, oregano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Caprese Duszony kurczak z makaronem Cacio e Pepe Zucchini, Szałwia i karmelizowane szalotka brązowe masło na biszkoptach z dyni i szałwii, oraz Szałwia-polędwiczki wieprzowe z masłem szałwiowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Panzotti: umyć i wysuszyć cukinię i przyciąć oba końce. Pokroić w 1/16-calowe rundy i odstawić. W 10 do 12-calowej patelni saute rozgrzać oliwę z oliwek do czasu palenia.
Dodaj cebulę i czosnek i gotować na średnim ogniu, aż lekko rumiane i zmięknie, o 8 do 10 protokół.
Dodać cukinię i liście oregano i gotować, aż bardzo miękkie, o 7 do 8 protokół.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
W misce wymieszaj razem pokrytą cukinią mieszaninę, jajko, ricottę, Pecorino, gałkę muszkatołową i pietruszkę, aż dobrze wymieszasz i lekko doprawisz solą i pieprzem.
Rozwałkuj makaron w arkusze na drugim najcieńszym ustawieniu i pokrój na 3-calowe rundy za pomocą szklanki wodnej lub krajalnicy do makaronu.
Umieść 1/2 łyżki mieszanki cukinii do każdej i złożyć na pół księżyca. Kontynuuj, aż cały makaron zostanie zużyty. Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Wrzuć panzotti do wody i gotuj, aż makaron będzie miękki, o 3 do 4 protokół.
W międzyczasie roztopić masło w 12 do 14-calowej patelni saute i dodać liście szałwii.
Makaron odsączyć w durszlaku i wlać do masy maślanej. Wrzucić do płaszcza dobrze i wlać do podgrzewanego dania z makaronu. Ogolić cacio nad makaronem za pomocą obieraczki do warzyw i podawać.
Kopiec mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrób studnię w środku mąki i dodaj trochę wody na raz, mieszając rękami, aż powstanie ciasto. Gdy włączysz wodę, popychaj mąkę, aby zachować kształt studni (nie martw się, jeśli wygląda bałagan). Ciasto zbierze się w kudłatej masie, gdy włoży się około połowy mąki. Możesz potrzebować więcej lub mniej wody, w zależności od wilgotności w kuchni.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, przede wszystkim za pomocą dłoni. Gdy ciasto stanie się spójną masą, wyjmij ciasto z deski i zeskrobaj resztki suchych kawałków. Lekko mąkę deskę i kontynuować ugniatanie przez 3 więcej minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Kontynuuj ugniatanie przez kolejne 3 minuty, pamiętając, aby w razie potrzeby odkurzyć deskę mąką. Owinąć ciasto w folię i odstawić na 20 minut w temperaturze pokojowej.
Zwijaj i formuj zgodnie z potrzebami.