Cukinia nadziewana włoską

Włoskie nadziewane cukinia może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 27 smakoszy i kucharzy. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka suszonych pomidorów, oliwy z oliwek, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cukinia nadziewana tunanem i bułką tartą, Pieczone cukinie nadziewane sosem jagnięcym i pomidorowym, oraz Pieczony bakłażan faszerowany pieczoną dynią , fetą i orzechem włoskim z mieloną cukinią.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Cukinię umieścić w jednej warstwie w płytkim naczyniu żaroodpornym, dość ciasno razem, pokrojone bokiem do góry.
Posmaruj lekko 1 łyżeczką oleju i piecz przez 20 minut.
Aby zrobić farsz, wymieszać wszystkie składniki razem w misce i doprawić dużą ilością czarnego pieprzu.
Farsz posypać cukinią i skropić pozostałą oliwą.
Piec przez kolejne 10-15 minut lub aż cukinie zmiękną, a polewa będzie złocista i chrupiąca.
Podawać na gorąco z mieszaną sałatką.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot