Cukinia i oliwki Flatbread
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 336 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwek, oliwy z oliwek plus dodatkowe, ciasto na pizzę i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Flatbread Oliwkowo-Rozmarynowy, Halloumi-nadziewane oliwą z oliwek Flatbread, oraz Flatbread z oliwek i pieczonych warzyw.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło. Za pomocą pędzla do ciast przecedzić 1 łyżkę oleju na ciasto. Używając palców widelca, nakłuj ciasto na całej powierzchni. Ułóż plastry cukinii w jednej warstwie na wierzchu ciasta.
Piec ciasto przez 18 do 20 minut, aż krawędzie zaczną brązowieć.
Wyjąć chleb z piekarnika, posypać 1 łyżką oregano, sery i oliwki.
Piec przez 5 do 7 minut, aż sery stopią się i bąbelkami.
Posypać płaski chleb pozostałym oregano, pokroić w kliny i podawać.