Cukinia Bakłażan Lasagne
Cukinia bakłażan lasagne może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 84 centów za porcję. To danie główne ma 196 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukinię, liście bazylii, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cukinia Bakłażan Lasagne, Cukinia - bakłażan-pieczarkowa Lazania, oraz Bakłażan-cukinia lasagne z Fontiną.
Instrukcje
Ułóż plastry bakłażana w jednej warstwie na kilku warstwach ręczników papierowych.
Posypać równomiernie 1/2 łyżeczki soli; odstawić 15 minut.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 2 protokół, często mieszając.
Dodaj pozostałą 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, oregano, czerwoną paprykę i pomidory; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Połącz bazylia, ricotta i pozostałe 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu w małej misce.
Rozprowadź 1/2 szklanki mieszanki pomidorowej na dnie naczynia do pieczenia 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż 4 makaron na mieszance pomidorowej; top z połową bakłażana i połową cukinii.
Mieszankę ricotta rozprowadzić na warzywach; przykryć 4 makaronem.
Rozprowadzić 1 szklankę mieszanki pomidorowej nad makaronem; warstwa z pozostałym bakłażanem i plasterkami cukinii. Ułóż pozostałe 4 makarony na warzywach, a pozostałą mieszankę pomidorową rozłóż na makaronie. Wierzch równomiernie z mozzarellą. Przykryć folią pokrytą sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 35 minut. Odkryć i piec dodatkowe 25 minut lub aż zbrązowieje. Ostudzić przez 5 minut.