Crème Anglaise

Crème Anglaise

Instrukcje

1
Zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Żółtka i cukier ubić w średniej misce, aby wymieszać. Stopniowo ubijaj gorącą mieszaninę mleka w mieszaninę żółtkową. Powrót krem do rondla. Mieszaj na małym ogniu, aż krem zgęstnieje i pozostawia ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest narysowany w poprzek, około 5 minut (nie gotować). SOS przecedzić do miski. Kryj się i wyluzuj. (Można dokonać 1 dzień wcześniej.)
3
Whisk egg yolks and sugar in medium bowl to blend. Gradually whisk hot milk mixture into yolk mixture. Return custard to saucepan. Stir over low heat until custard thickens and leaves path on back of spoon when finger is drawn across, about 5 minutes (do not boil). Strain sauce into bowl. Cover and chill. (Can be made 1 day ahead.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia10
Magazyn