Crostata jabłkowa z Krystalizowanym imbirem
Need a deser wegetariański? Jabłkowa Crostata z Krystalizowanym imbirem może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, sok z cytryny, lodowatą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka Ze Skrystalizowaną Skórką Imbirową, Jabłko chrupiące z Krystalizowanym imbirem, oraz Crockpot Apple & Cranberry Sauce with Orange & Crystallized Ginger dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mąkę, cukier i sól w procesorze; blend 5 sekund.
Dodać masło; za pomocą zakrętów on/off, pokroić, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj 3 łyżki wody z lodem. Za pomocą włączania / wyłączania mieszaj, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik; schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 218°.
Połączyć jabłka, 3 łyżki cukru, krystalizuje imbir, i sok z cytryny w dużej misce; wrzucić delikatnie do blend.
Rozwałkuj ciasto na dużym arkuszu pergaminu do 14-calowej rundy.
Przenieść pergamin z ciasta na dużą blachę do pieczenia. Ułóż 3/4 mieszanki jabłek w środku ciasta, lekko się montując, tworząc okrąg o średnicy 8 cali i pozostawiając 3-calową gładką granicę. Nakładają się na pozostałe plasterki jabłka w koncentrycznych kręgach na szczycie warstwy jabłka. Fold gładką krawędź skorupy nad jabłkami, pozostawiając jabłka odsłonięte w centrum. Delikatnie złożyć i uszczypnąć krawędź ciasta, aby uszczelnić wszelkie pęknięcia.
Jabłka posypać 1 łyżką cukru, następnie jabłka posmarować masłem.
Skórkę posmarować mlekiem i posypać pozostałą 1 łyżką cukru.
Piec crostata aż skorupa jest złoty kolor i jabłka są miękkie, o 40 protokół.
Umyj jabłka ciepłymi konfiturami morelowymi. Ostudzić na blasze do pieczenia 15 minut. Wsuń długi nóż pod crostatę, aby się poluzować. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Odstawić na blasze w temperaturze pokojowej. Rozgrzej w piekarniku 218° 5 minut przed podaniem.)
Podawać na ciepło z lodami waniliowymi lub bitą śmietaną, według uznania.