Creme Caramel
Creme Caramel to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka jaj, ekstrakt z wanilii, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme, oraz Crème caramel dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym ciężkim rondlu, połączyć wszystko oprócz 1/2 szklanki cukru z 2 szklankami wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, bez mieszania, aż gruby i bursztynowy kolor. Po karmelizowaniu wyjąć z ognia i podzielić na 6 pojedynczych karmelowych kubków crme lub ramekinów.
Niech karmel ostygnie do temperatury pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W średniej misce, połączyć pozostałe 1/2 szklanki cukru, mleko, Skórka z cytryny, wanilia, barwnik spożywczy, i jajka, i bardzo dobrze wymieszać.
Wlać tę mieszaninę do kubków lub ramekins; wypełnić każdy aż prawie pełny.
Umieść kremowe karmelowe kubki w dużym naczyniu do pieczenia. Zrób kąpiel wodną, dodając wodę do naczynia, tak aby znajdowała się w połowie boków kubków.
Piec przez 45 minut. Ostrożnie wyjąć z łaźni wodnej, ostudzić do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce, aż całkowicie schłodzone przed podaniem.