Crema de Camarones (Kremowa zupa krewetkowa)

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Crema de Camarones (Creamy Shrimp Soup) spróbować. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 441 kalorii, 22g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich kolumbijskich przepisów ma 490 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz krewetki, sól i pieprz, ząbki czosnku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krewetki, Ancho Chile i zupa makaronowa (Sopa seca de Camarones y Fideos), Kremowa zupa jarzynowa (Crema de Verduras), oraz Crema de Plátano Verde (Kremowa zupa Babeczkowa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Skorupki umieścić w małym garnku z wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez około 15 minut. Odcedzić płyn i wyrzucić skorupy.W międzyczasie, w średnim garnku na średnim ogniu, roztopić masło.
Dodać cebulę, czosnek i marchew. Gotować do miękkości, o 2 protokół.
Dodać mąkę i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i gotować jeszcze 2 minuty. Stopniowo ubijaj ciepłe mleko, zmniejszaj ciepło do średnio niskiego i kontynuuj gotowanie przez około 3 minuty.
Dodać tłuczone ziemniaki i mieszać do połączenia.
Dodaj wodę z krewetek i gotować przez około 5 minut więcej.
Dodaj krewetki, śmietana, wino, sól i pieprz. Gotować przez 4 minuty więcej i dostosować przyprawy do smaku.Kadzi zupę do miski i udekorować kolendry lub pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.