Crema de Arvejas (zupa grochowa)
Crema de Arvejas (zupa grochowa) może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 216 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.49 za porcję. Ten przepis z moich kolumbijskich przepisów ma 91 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka grochu, cebuli, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Helado de Maíz y Crema (lody kukurydziano-kremowe), ZUPA KUKURYDZIANA (CREMA DE MAZORCA), oraz Crema de Ahuyaman o Calabaza (zupa dyniowa).
Instrukcje
Roztopić masło w średnim garnku, dodać cebulę i szalotki i gotować na średnim ogniu przez 7 minut, aż cebula będzie miękka.
Dodać bulion, zwiększyć ogień do wysokiej i doprowadzić do wrzenia.
Dodać groszek, kminek i gotować przez 5 minut.Doprawić solą i pieprzem, dodać kolendrę.
Umieścić zupę w blenderze i puree.Odstawić zupę do garnka, dodać śmietanę i podawać.